Marko over rol Pérez: 'Als je kampioen wil worden, moet je Verstappen verslaan' Formule 1
Formule 1

Marko over rol Pérez: 'Als je kampioen wil worden, moet je Verstappen verslaan'

Marko over rol Pérez: 'Als je kampioen wil worden, moet je Verstappen verslaan'

Helmut Marko stelt dat Red Bull Racing nog geen besluit heeft genomen over wie dit seizoen de nummer één-coureur van het team is. Wel moet Sergio Pérez eerst Max Verstappen zien te verslaan om kans te maken op de wereldtitel, zo luidt de mening van de topadviseur van de Oostenrijkse renstal.

Bij Servus TV krijgt Marko de vraag wat precies de status is van Pérez binnen het team ten opzichte van Verstappen: 'We hebben geen enkele voorwaarde voor een nummer één- of nummer twee-coureur', citeert de Spaanse tak van Motorsport.com de Grazer. 'Maar het is iets simpels. Als je wereldkampioen wil worden, moet je Max verslaan en dat is het probleem. Voor ons is er geen obstakel. We hebben niets besloten.'

Pérez geprezen door Marko

Pérez liep afgelopen zondag wel in op Verstappen door als tweede te eindigen tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Nederlander kwam niet verder dan de zevende plaats, doordat hij in de beginfase van de race schade aan zijn vloer opliep. Pérez kwam daarnaast terug van P16, waar hij naar terugviel nadat hij noodgedwongen zijn beschadigde voorvleugel moest vervangen na contact met Charles Leclerc in ronde 3.

Marko is lovend over de comeback van de Mexicaan op Silverstone. Zo zag de Oostenrijker hoe Pérez van zich afbeet in een intense strijd met Leclerc en Lewis Hamilton om de tweede plek: 'Na de herstart realiseerde Perez zich dat hij nog steeds kon winnen en toonde hij een ongelooflijke vechtlust. Hij was de snelste. Het was ook absoluut de beste race van het jaar wat betreft het laatste deel ervan.'

Altijd al willen schrijven over Formule 1? Solliciteer dan nu bij F1Maximaal!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws