Schiff: 'Verstappens grootste titelconcurrent is nog steeds Leclerc' Formule 1
Formule 1

Schiff: 'Verstappens grootste titelconcurrent is nog steeds Leclerc'

Schiff: 'Verstappens grootste titelconcurrent is nog steeds Leclerc'

Naomi Schiff denkt dat Max Verstappen duidelijk een auto tot zijn beschikking had die afgesteld was op de race. De oud W Series-coureur, die nu verslaggeeft voor Sky Sports F1, merkte dat Red Bull Racing bij Sergio Pérez exact voor de tegenovergestelde aanpak ging. Dat is volgens haar een verklaring voor het snelheidsverschil tussen de twee Red Bull-rijders. Ook ziet ze Charles Leclerc nog steeds als de grootste titelconcurrent van Verstappen.

'Pérez had heel het weekend een geweldige pace. Dat hij in de race zo ver weg zat, was verrassend', laat ze optekenen na afloop van de Grand Prix van Azerbeidzjan. Tijdens de kwalificatie kwam de Mexicaan uitstekend mee met zijn teamgenoot en concurrent Leclerc. In de beginfase van de race pakte hij bovendien de eerste plek af van de Ferrari-coureur.

Toch wist hij over een hele race die eerste plek niet vast te houden. Volgens Schiff, die over veel technische kennis beschikt, had dat te maken met afstellingsverschillen tussen de twee Red Bull-rijders: 'Verstappen had veel topsnelheid, je zag duidelijk dat die auto afgesteld was op de race, en daar worden de punten gescoord, natuurlijk.'

Verstappens grootste titelconcurrent is Leclerc

Verstappen loopt met een zege in Baku uit op Leclerc, terwijl het gat naar teamgenoot Pérez nu kleiner is, slechts 21 punten. Toch is Schiff van mening dat de Ferrari-coureur hem uit gaat dagen voor de titel, en niet zijn teamgenoot. 'Ik denk dat Verstappens grootste titelconcurrent nog steeds Leclerc is. Hij is erg snel, en het is voor Ferrari slechts een kwestie van de technische fouten wegwerken.'

'Als dat eenmaal gelukt is, is het ook nog eens de vraag of Red Bull haar coureurs laat racen dit jaar', stelt ze. Wanneer Red Bull teamorders door blijft voeren, zal dit een ware titelstrijd tussen twee Red Bull-coureurs uiteraard voorkomen. Red Bull gaf Pérez in Azerbeidzjan al een subtiele hint dat hij het zijn teamgenoot niet te lastig moest maken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws