Wolff komt met waarschuwing: 'Zo verlies je het kampioenschap' Formule 1
Formule 1

Wolff komt met waarschuwing: 'Zo verlies je het kampioenschap'

Wolff komt met waarschuwing: 'Zo verlies je het kampioenschap'

Toto Wolff voelt mee met Ferrari, maar ruikt tegelijkertijd ook kansen voor zijn eigen renstal op het moment dat de Italianen nog een aantal keer een steekje laten vallen. Ferrari mag dan wel een snelle auto hebben, zonder betrouwbaarheid kom je er niet, zo is de Oostenrijker van mening. Hij is dan ook blij met de prestaties van zijn eigen team.

Tegenover GPFans laat Wolff weten dat consistentie nog altijd erg belangrijk is, zeker wanneer je geen snelle auto hebt. 'Als je auto niet super competitief is zoals de voorste gasten, moet je de punten maximaliseren. Het is belangrijk om te consolideren en dat je ervoor zorgt dat je niet slechter dan derde eindigt. Je ziet nu de situatie bij Ferrari. Als ze té vaak gaten laten vallen, zijn wij daar.'

Het is dan ook belangrijk om de betrouwbaarheid niet uit het oog te verliezen, aldus de Oostenrijker, die aangeeft wel mee te voelen met de Italianen. 'Je moet altijd opletten met de betrouwbaarheid, want je moet punten scoren en niet alleen snel zijn. Ik bedoel, ik vind het sneu voor de gasten van Ferrari. Ze hebben een superkrachtige motor en goede auto, maar uiteindelijk verlies je het kampioenschap als je elke keer zoveel punten verliest.'

Tweede uitvalbeurt in drie races

Voor kampioenskandidaat Charles Leclerc was het al zijn tweede uitvalbeurt in drie races, waarmee zijn achterstand tot Max Verstappen is opgelopen tot 34 punten. De Monegask had eerder dit seizoen nog een ruime voorsprong op de Nederlander, nadat zijn concurrent twee keer was uitgevallen, maar heeft dat verschil in punten dus als sneeuw voor de zon zien verdwijnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws