McLaren-coureurs grote fans van stratencircuit in Baku Formule 1
Formule 1

McLaren-coureurs grote fans van stratencircuit in Baku

McLaren-coureurs grote fans van stratencircuit in Baku

McLaren-coureurs Lando Norris en Daniel Ricciardo geven beide in een persbericht van McLaren aan dat ze groot fan zijn van het circuit van Baku, en zin hebben in aankomend weekend. Volgens teambaas Andreas Seidl is het team goed voorbereid op het raceweekend in Baku. McLaren is bezig geweest met het analyseren van de gegevens om te zorgen dat de updates volledig geoptimaliseerd zijn, aldus Seidl.

'Ik heb er zin in om naar Bakoe te gaan! Het is cool om op een ander stratencircuit te zijn en de race van vorig jaar toonde aan dat alles kan gebeuren. Het zal geweldig zijn om te zien wat we kunnen doen in de nieuwe auto's rond dit unieke circuit. Ik ben beide keren dat ik op dit circuit heb geracet in de punten geëindigd, dus hopelijk kan ik dat vasthouden en dit jaar wat meer punten voor het team behalen', zei Norris.

Norris is goed uitgerust

De Brit voelt zich weer goed nadat hij de afgelopen tijd last had van ziekte. 'Ik voel me weer normaal, en ik ben goed hersteld na een zware twee weken.' Volgens Seidl is het hele team goed uitgerust, en klaar voor Baku: 'Het team voelt zich goed voorbereid op Baku. We zijn de afgelopen week druk bezig geweest met het analyseren van de gegevens die we hebben verzameld over onze nieuwe upgrades, en om ervoor te zorgen dat ze volledig zijn geoptimaliseerd. Dit was ook een kans voor het team om uit te rusten, en zich klaar te maken voor een nieuwe reeks spannende back-to-back races', aldus de Duitser.

Ricciardo heeft vertrouwen

'Ik ben een grote fan van het Baku City Circuit, het is altijd een leuke strijd op weg naar bocht één, waar je vaak eindigt met drie auto's die naast elkaar rijden. Er zijn een aantal verschillende manieren waarop we dit weekend strategisch kunnen spelen, maar de positie voor de race op zondag zal belangrijk zijn, zelfs met de inhaalmogelijkheden die het langste rechte stuk op de kalender biedt', zegt de Australiër. 'Er is altijd een element van onvoorspelbaarheid op stratencircuits, dus ik ben klaar om te profiteren van alle kansen die op mijn pad komen. Hoewel Monaco niet helemaal was wat ik wilde, heb ik er vertrouwen in dat we door kunnen gaan, en het meeste uit dit weekend kunnen halen.'

Verschil tussen Baku en Monaco

'Hoewel zowel Baku als Monaco stratencircuits zijn, vereisen beide een hele andere benadering van het afstellen van de auto. Het lange rechte stuk, met de hoogste topsnelheid op de kalender, vereist een verminderde downforce, wat zeldzaam is voor een stratencircuit. Wat echter hetzelfde blijft, is dat elke fout wordt afgestraft op een stratencircuit. Dat biedt zowel uitdagingen als kansen, waarvan ik zeker weet dat het een spannende race zal opleveren. Laten we dit weekend blijven pushen en maximaliseren voordat we naar Canada gaan', sluit de McLaren teambaas af.

Verstappen grote favoriet voor zege in Azerbeidzjan | Ruim 2x je inzet terug bij een Nederlandse zege

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws