McLaren trekt conclusies na 'pijnlijk' weekend: 'Nog een lange weg te gaan' Formule 1
Formule 1

McLaren trekt conclusies na 'pijnlijk' weekend: 'Nog een lange weg te gaan'

McLaren trekt conclusies na 'pijnlijk' weekend: 'Nog een lange weg te gaan'

McLaren heeft een pijnlijk Grand Prix-weekend in Bahrein achter de rug. Op zaterdag kwam Daniel Ricciardo niet uit Q1 en Lando Norris kwam tijdens de kwalificatie niet verder dan de dertiende tijd. Tijdens de race wisten de coureurs ook geen positief resultaat te behalen. Nu zijn alle ogen gericht op de Grand Prix van Saoedi-Arabië van volgende week.

Voor Ricciardo was het überhaupt nog de vraag of hij zou kunnen rijden in Bahrein. De Australiër had een coronabesmetting opgelopen, maar was op tijd fit voor de Grand Prix van Bahrein. Voor Ricciardo draaide het dan ook niet om het resultaat. 'Het klinkt simpel, maar het was vooral belangrijk om de race uit te rijden en voldoende data te verzamelen', zegt de coureur in het persbericht van McLaren. 'We hebben alle drie de compounds geprobeerd, dus we hebben voldoende om mee te werken.'

Norris en Seidl: 'Dit is pijnlijk en niet wat we wilden'

Norris had zich wel gericht op een resultaat. Desalniettemin verloor de coureur na de start extreem veel plekken. 'Dit was echt een hele zware race. Dit wilden we absoluut niet', zegt een duidelijk teleurgestelde Norris. De coureur begon nog als dertiende, maar viel naar de vijftiende plek. 'We hebben nog een hele lange weg te gaan om te komen waar we willen zijn. Het is allemaal gewoon niet goed genoeg.'

Teambaas Andreas Seidl wist na de eerste vrije trainingen dat het een lastig weekend zou worden voor McLaren. Al sinds de testdagen in de Golfstaat heeft de Britse renstal het lastig en die vorm werd doorgetrokken tijdens de race. 'Het was een teleurstellende en pijnlijke race. We gaan nu alles analyseren en zo snel mogelijk proberen de auto te verbeteren', aldus de Duitser.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws