Leclerc met de handen in de haren: 'Dit is erger dan een nachtmerrie' Formule 1
Formule 1

Leclerc met de handen in de haren: 'Dit is erger dan een nachtmerrie'

Leclerc met de handen in de haren: 'Dit is erger dan een nachtmerrie'

Charles Leclerc zit in zak en as na een nieuwe teleurstellende race. De coureur van Ferrari scoorde tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië opnieuw geen punten en dat valt vooral te wijten aan een slechte strategische keuze van het team. Leclerc werd net als Sergio Pérez te vroeg op de intermediates gezet en daar betaalde de Monegask de prijs voor. Na zijn overwinning in Monaco was dit alweer de derde race zonder punten voor Leclerc.

Leclerc kende al een slechte zaterdag. De coureur van Ferrari kwam niet verder dan de elfde tijd, maar met de aanstaande regen op de zondag bood dat wel wat strategische opties. De Monegask begon op de mediums, maar stapte al snel over op de intermediates toen de regen begon te vallen. Dat bleek uiteindelijk de verkeerde keuze te zijn voor Leclerc, aangezien het al snel ophield met regenen. Toen er weer regen uit de lucht kwam, waren zijn banden al niet meer goed.

Hierdoor zakte Leclerc ver terug. Eerder dit jaar maakte Ferrari al slechte keuzes in wisselende omstandigheden, namelijk tijdens de Grand Prix van Canada. Een nieuwe puntloze race betekent voor Leclerc dat hij voor de derde keer in vier races een nulscore opschrijft. 'Het is heel frustrerend, want het is weer een weekend om te vergeten, en het beginnen er onderhand echt veel te worden', laat Leclerc optekenen door internationale media.

'Het is heel moeilijk, heel moeilijk. Ik bedoel, ik heb niet echt de woorden om het uit te leggen, maar het zijn vier races geweest die erger waren dan een nachtmerrie', zijn de harde woorden van de meervoudig racewinnaar. Leclerc hoopt uiteraard dat Ferrari snel de weg omhoog weer weet te vinden. De coureur won immers zijn thuisrace in Monaco. 'Het is erg moeilijk om positieve punten te zien op dagen als deze. Ik wil gewoon terug naar de fabriek en analyseren hoe we die beslissingen aan mijn kant hebben genomen, en weten waarom het fout ging.'

Ferrari moet gaan analyseren

Ferrari bevindt zich op dit moment in een moeilijke situatie. Het team keerde terug naar een oudere specificatie om vergelijkingsmateriaal te hebben voor de update, die nog niet naar behoren werkt. 'De upgrade bracht ons de resultaten die we verwachtten, maar het bracht ook behoorlijk wat stuiteren bij hoge snelheden met zich mee. We kozen ervoor om op dit circuit meer consistentie te hebben. Ik denk dat dat de juiste keuze was', is de uiteindelijke conclusie van Leclerc.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws