Montoya zet geld op Verstappen: 'Op zijn gemak en heel sterk in de regen' Formule 1
Formule 1

Montoya zet geld op Verstappen: 'Op zijn gemak en heel sterk in de regen'

Montoya zet geld op Verstappen: 'Op zijn gemak en heel sterk in de regen'

Juan Pablo Montoya verwacht een spannende race tussen Max Verstappen en Charles Leclerc, en denkt dat net als in Imola het weer wel eens een grote rol zou kunnen gaan spelen in Miami. Vanwege de regenval schat hij de Nederlander iets hoger in dan zijn Monegaskische concurrent, maar Montoya weet ook dat op een droge baan Ferrari erg gevaarlijk kan zijn. Veel zal dan afhangen van met welke instelling Leclerc op komt dagen.

In gesprek met VegasInsider laat de Colombiaan weten dat het weer weleens een grote rol zou kunnen gaan spelen tijdens de race op het Miami International Autodrome. ´ Het weer kan een enorme twist geven aan de race. Misschien gaat het langs de baan, misschien wordt een deel van het circuit nat. Dat wordt interessant. Ze zullen spotters, radars en dergelijke hebben om de teams te laten weten waar de regen vandaan komt, maar het is moeilijk te voorspellen´, zo denkt de voormalig F1-coureur.

'Het regent niet veel, maar het zijn zware buien van vijf minuten. Lichte regen is er niet. Op veel plaatsen kan je het regenfront zien aankomen, maar hier niet. Plotseling is alles zeiknat', zo geeft Montoya de onvoorspelbaarheid van het weer in de Amerikaanse stad weer. In Imola werd het weekend ook al geteisterd door regen, en dat zorgde voor de nodige chaos. Verstappen leek het best met de situatie om te gaan, daar hij met een grand slam huiswaarts keerde.

Verstappen beter in het nat

Hoewel de bolides elkaar niet veel zullen maken, verwacht Montoya dat de Nederlander als winnaar uit de strijd komt op het natte wegdek. 'Hij is denk ik de grootste winnaar als het circuit nat wordt. Max heeft daarin een groot voordeel. Hij lijkt zich op zijn gemak te voelen in de regen en is dan heel sterk', zo is hij complimenteus. Ook de instelling van Leclerc zal een rol spelen bij de uitslag dit weekend. 'Blijft hij alles geven en gaat alles goed, of houdt hij ietwat in om voorzichtig te zijn en geen fouten te maken? Als je dat doet, breng je jezelf in een moeilijke situatie. Je neemt namelijk snelheid weg.'

De Colombiaan zou zijn geld dan ook op Verstappen zetten, mede vanwege de fout die Leclerc maakte in Imola. 'Als ik een gokker zou zijn, had ik mijn geld waarschijnlijk op Max gezet. Ik denk dat de crash invloed heeft op Charles, tenzij het team hem verteld heeft dat hij moet blijven pushen en zich geen zorgen moet maken. In dat geval kan hij de race nog altijd winnen. Maar ik zou mijn geld deze week op Max zetten, vooral door het weer in Miami.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws