Norris deelt IndyCar-twijfels Verstappen: 'Zie mijzelf eerder Le Mans rijden' Formule 1
Formule 1

Norris deelt IndyCar-twijfels Verstappen: 'Zie mijzelf eerder Le Mans rijden'

Norris deelt IndyCar-twijfels Verstappen: 'Zie mijzelf eerder Le Mans rijden'

McLaren-coureur Lando Norris vertelde in zijn column voor Telegraph dat hij na zijn Formule 1-carrière graag sportwagens wil gaan uitproberen. De Brit gaf aan na de race in Monaco te hebben gekeken naar de Indy500, en enorm respect te hebben voor het IndyCar-team van McLaren. Toch weet hij niet zeker of hij in de toekomst zichzelf ziet deelnemen aan de Indy500. Wel is Le Mans een doel voor de Brit.

Norris houdt niet van drank, zo vertelt hij: 'Ik drink niet echt op de hoogtepunten van mijn carrière. Als ik ooit een race win, zullen ze iets anders voor me moeten vinden dan champagne, want daar kan ik niet tegen. In plaats daarvan ben ik na de race naar mijn flat gegaan, en keek ik naar de Indy500. Pato O'Ward heeft geweldig werk geleverd door de tweede plaats te behalen voor het IndyCar-team van McLaren, wat cool was. Die jongens hebben enorme cojones.'

De McLaren-coureur gaat verder: 'Ik weet niet zeker of je me ooit de Indy500 zal zien rijden, hoewel ik het leuk vind om ooit sportwagens te proberen, dus Le Mans is een doel. Voorlopig ligt mijn focus helemaal op de Formule 1. Het weekend heeft me nieuwe motivatie gegeven en ik kan niet wachten op Azerbeidzjan volgende week.'

Verstappen ziet niks in deelname Indy500

Ook Max Verstappen werd gevraagd of hij zichzelf in de toekomst ziet deelnemen aan de Indy500. De Red Bull Racing-coureur gaf aan dat hij nooit zou willen deelnemen aan de Indy 500, omdat de Nederlander dit evenement te gevaarlijk vindt: 'Ik heb geen zin om de Triple Crown na te jagen , althans niet in IndyCar. Ik waardeer wat ze doen, het is gek, deze coureurs, ik heb veel respect voor wat ze daar doen, maar voor mij - vooral omdat ik nog niet zo lang in de Formule 1 zit - heb ik niet de drang om mijn leven te riskeren en mogelijk overal mijn benen te verwonden, Het is het niet waard, laten we het zo zeggen', zei de Nederlander.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws