Lichte kritiek op Leclerc na verliespartij Monaco: 'Hij had zelf na moeten denken' Formule 1
Formule 1

Lichte kritiek op Leclerc na verliespartij Monaco: 'Hij had zelf na moeten denken'

Lichte kritiek op Leclerc na verliespartij Monaco: 'Hij had zelf na moeten denken'

Giovanni Minardi, de zoon van voormalig F1-teameigenaar Giancarlo Minardi, denkt dat Charles Leclerc in Monaco het heft in eigen handen had moeten nemen. De Monegask verloor zijn eerste plek in het vorstendom na een strategische misser van Ferrari, maar had zijn eigen strategie uit kunnen stippelen, en zo een drama kunnen voorkomen, meent Minardi.

Bij de Pit Talk-podcast van F1 Sport gaat de Italiaan dieper in op de Grand Prix van Monaco en de dynamiek tussen de twee Ferrari-coureurs. Carlos Sainz was in feite de man die Leclerc P1 kostte, want het was de Spanjaard die in de pits stond toen ook Leclerc binnengeroepen werd. 'De relatie die ze hebben is denk ik goed. Mocht het ooit gaan rommelen tussen die twee dan zou dat niet alleen voor de coureurs zonde zijn, maar ook voor Ferrari.'

Ferrari gooit het weg

Sainz hield Leclerc op, maar het was Ferrari dat de wedstrijd verpestte. Zo haalden ze beide heren gelijktijdig binnen, waarna Leclerc vloekend over de boordradio te horen was. '99,9 procent van de tijd gaat het goed', stelt Minardi, die diverse rollen bekleed heeft in de F1-industrie. 'Die strategieën worden lang van tevoren uitgestippeld. Wanneer het regent, komt de strategie echter meer in de handen van de coureur te liggen.'

'Ik ben van mening dat Leclerc dus zelf na had moeten denken en zich had moeten gedragen als de kampioen die hij is. Hij had precies hetzelfde moeten doen als Sainz, die de meest heldere was van het stel', aldus de visie van Minardi. Sainz gaf meteen aan bij de Italiaanse renstal dat hij niet naar de intermediates wilde, maar meteen door wilde wisselen naar droogweerbanden. Deze call maakte Leclerc niet en ook dat heeft hem uiteindelijk de race gekost.

Durf bij Leclerc

Minardi komt dus tot de conclusie dat wanneer Leclerc de race iets assertiever aangepakt had, een zege beslist niet weggegooid had hoeven worden. 'Het is oké om voor een reactieve strategie te gaan, maar in de regen wordt dat al wat lastiger. Wat meer durf was goed van pas gekomen, want Leclerc had daarmee een pitstop uitgespaard', concludeert hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws