Horner over smakeloos gedrag Wolff: 'Hij is een ander dier, hij speelt het anders' Formule 1
Formule 1

Horner over smakeloos gedrag Wolff: 'Hij is een ander dier, hij speelt het anders'

Horner over smakeloos gedrag Wolff: 'Hij is een ander dier, hij speelt het anders'

Christian Horner kan zo af en toe moe worden van de politieke spelletjes in de Formule 1. 2021 was een bewogen jaar, zowel op sportief als politiek vlak in de koningsklasse van de autosport. De teambaas van Red Bull Racing zit liever niet in verhitte discussies met andere teambazen, maar met name de strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton liet hem geen andere keus, zo stelt de Brit.

Horner begaf zich afgelopen jaar om de haverklap in een moddergevecht met zijn concurrenten. Met name in de media werd hard naar elkaar uitgehaald. 'Vind ik het leuk? Nee. Is het onderdeel van de sport? Ja', stelt Horner in gesprek met Formule 1 MAGAZINE. 'Ik weet niet of ik er goed in ben, maar ik heb een grote liefde voor de sport. Ik ben in deze industrie opgegroeid en ik denk dat wat je op de baan doet het belangrijkste is dat telt.'

Horner stoorde zich aan gedrag Wolff

Horner denkt dat het in 2022 afgelopen is met de politieke spelletjes. De teambaas vindt dat het niet in de Formule 1 thuishoort. 'Het leidt af. Toen we met Sebastian Vettel tegen Fernando Alonso vochten voor het wereldkampioenschap, was Stefano Domenicali de teambaas van Ferrari. De competitie was destijds van een ander, laat ik zeggen, 'herenniveau'. Dit jaar is zowel op als naast de baan intens geweest. Ik denk dat Toto (Wolff, red.) het anders speelt, hij is een ander soort dier.'

Niet alleen tussen de teambazen, maar ook tussen de FIA en met name Toto Wolff verharden de discussies. Zo nam Mercedes een topadvocaat mee naar de stewards in Abu Dhabi, maar we hoorden de Mercedes-teambaas ook al tekeer gaan tegen wedstrijdleider Michael Masi in de slotronde van de kampioensrace. Tegen dit laatste verschijnsel heeft de FIA reeds actie ondernomen: Vanaf 2022 is contact tussen de teambazen en de wedstrijdleiding tijdens de race verboden.

Bookmakers: Hamilton favoriet voor WK-titel Formule 1 in 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws