Onzekerheid over Australische Grand Prix neemt toe: 'De duimschroeven worden aangedraaid' Formule 1
Formule 1

Onzekerheid over Australische Grand Prix neemt toe: 'De duimschroeven worden aangedraaid'

Onzekerheid over Australische Grand Prix neemt toe: 'De duimschroeven worden aangedraaid'

De zorgen omtrent de Grand Prix van Australië groeien. Recentelijk werd de F1-kalender van 2022 vrijgegeven en de race in Oceanië staat er wederom op, terwijl het evenement al twee keer op rij afgelast werd. Onder meer bij Russische F1-journalist Alexei Popov, die contacten heeft in Australië, zit het niet lekker dat de sport blijft pogen om naar Albert Park te gaan. Het ziet er wat het coronavirus betreft namelijk niet veelbelovend uit.

'Ik begrijp niet wat er gaat gebeuren in Australië', meldde Popov bezorgd bij het Russische MatchTV. 'Volgens alle Australiërs die ik spreek, is er een soort onderliggende hel aan het ontstaan waar maar geen einde aan lijkt te komen', voegt hij daaraan toe. Waar hij precies op doelt met het woord hel, wordt verder niet duidelijk, maar vermoedelijk heeft hij het over het coronavirus-protocol van het land.

'Sterker nog, van het tegendeel is sprake', vervolgt hij over de situatie in Australië. 'De duimschroeven worden aangedraaid. Ik weet niet hoe ze dat in april gaan doen. Als ze de race weer uitstellen, zie ik niet waarom ze op de kalender staan.' Mocht de situatie in de komende maanden niet opklaren dan moet de F1 dus weer op zoek naar vervanging, hoewel ze in bijvoorbeeld Portimão een prima alternatief hebben dat momenteel niet op de kalender staat.

Australië op de hoogte van het risico

In Australië is men op de hoogte van het risico dat een mogelijke derde afgelasting met zich meebrengt. Het zou namelijk kunnen leiden tot een algehele annulering van het evenement. De onzekerheid die voor de F1 gecreëerd wordt, wordt beslist niet gewaardeerd. Al helemaal als er voldoende alternatieven zijn, is het logisch dat de F1 op een gegeven moment verder gaat kijken.

'Je wil niet dat dat een derde keer gebeurt', weet ook Andrew Westacott, de hoofdorganisator van de race. 'De Formule 1 heeft meer opties en daar moet de staat Victoria rekening mee houden. Je moet dit niet voor lief nemen.' Als de race volgend jaar geen doorgang vindt, kan Australië voorgoed haar Grand Prix kwijtraken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws