Van Lennep wuift zorgen over Red Bull-vormdip weg: 'Dat valt wel iets mee' Formule 1
Formule 1

Van Lennep wuift zorgen over Red Bull-vormdip weg: 'Dat valt wel iets mee'

Van Lennep wuift zorgen over Red Bull-vormdip weg: 'Dat valt wel iets mee'

Gijs van Lennep denkt niet dat het gat tussen Red Bull Racing en Mercedes zo groot is als de Grand Prix van Turkije deed vermoeden. Op snelheid wist Max Verstappen daar geen vuist te maken tegen de doorgaans minder sterke Valtteri Bottas. Wat Van Lennep betreft is er geen reden tot zorgen, terwijl hij ook aangeeft weer vertrouwen te hebben in het technische team van Red Bull nu Adrian Newey terug is.

'Ik denk dat dat wel iets meevalt', stelt de oud Formule 1-coureur bij F1 aan Tafel. 'Elk circuit is weer anders en de ene week is ook de andere niet wat de auto betreft en wat de afstelling betreft. Er zitten daarnaast twaalf mannen achter die computers om dat allemaal uit te zoeken.' Het is volgens hem dan ook onwaarschijnlijk dat Red Bull de balansproblemen die Verstappen ervoer niet heeft weggewerkt voordat men het asfalt raakt in Austin, Texas.

Van Lennep is niet in de veronderstelling dat Red Bull de vloer aan zal vegen met de Duitse concurrenten, maar verwacht vooral dat het gat zoals dit geportretteerd werd op Istanbul Park er absoluut niet is. Hij spreekt zijn verwachtingen voor aankomend weekend uit: 'Het valt dus mee en in Austin zal het weer heel dicht bij elkaar zitten. Waarom nou? Het leek alsof die Mercedes was sneller was. Ja, dat is dan ook maar twee of drie tienden.'

'En als Verstappen dan alleen maar zegt: banden sparen, banden sparen, banden sparen, dan denk ik dat het ook anders had gekund, was het bijvoorbeeld een droogweerrace geweest. Ik denk dat het nog wel goedkomt', zo luidt zijn analyse van de Turkse race. Verstappen gaf na afloop van de wedstrijd aan dat hij vooral bezig was met zorgen voor zijn rubber. De afgelopen Grand Prix was puur een kwestie van inhouden en slijtage controleren.

Newey terug bij Red Bull

Ook laat de man die de 24 uur van Le Mans wist te winnen samen met Helmut Marko zich uit over de terugkeer van Newey bij Red Bull. De Britse topontwerper miste enige tijd vanwege een fietsongeluk. 'Da's een dingetje', stelt de Nederlander. 'Ik denk dat Adrian Newey heel belangrijk voor het team is. Dat hebben we de laatste jaren vaak gezien. Als hij dan 's winters weg was, ging de Red Bull aan het begin van het jaar niet, en later in het seizoen ging het beter.'

'Nu is hij van zijn fiets gevallen en dus ook een tijdje weggeweest. Dan kan je wel zeggen: ja, hij heeft alles overgedragen en gedaan, maar blijkbaar moet de baas er zelf zijn. Dat gaat wel helpen', concludeert Van Lennep. Dat Newey zich inmiddels weer bij het technische team gevoegd heeft, zal intern kracht bieden. Of het voldoende is om de titelstrijd in het voordeel van Red Bull te beslechten, moet echter nog blijken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws