Viaplay-analist zag Verstappen een dreun uitdelen: 'Dat was de KO op de neus van Pérez' Formule 1
Formule 1

Viaplay-analist zag Verstappen een dreun uitdelen: 'Dat was de KO op de neus van Pérez'

Viaplay-analist zag Verstappen een dreun uitdelen: 'Dat was de KO op de neus van Pérez'

Viaplay-analist Tom Coronel denkt dat de dreun die Max Verstappen in Miami uitdeelde zorgde voor een knockout van Sergio Pérez. Christijan Albers sluit zich daarbij aan, die denkt dat het gevecht tussen de twee Red Bull Racing-coureurs in Jeddah al begon. Het was hoe dan ook vroeg duidelijk dat Pérez niet was opgewassen tegen Verstappen.

Aan het begin van het 2023-seizoen wist Pérez nog wel eens een race te winnen. Nadat Verstappen de seizoensopener had gewonnen in Bahrein, was het de beurt van Pérez in Jeddah. Dat ging echter niet zonder slag of stoot, want ondanks dat de Nederlander in het middenveld moesten starten en hem een inhaalrace voor de boeg stond op het stratencircuit in de woestijn, zat hij de Mexicaan in de slotfase op de hielen en verzocht het team beide coureurs om een bepaalde rondetijd te rijden. 'Je merkte dat Max klaagde, de auto was lui op de vooras, en daar houdt hij niet van', begint Albers in het jaaroverzicht van Viaplay. 'Pérez voelde zich wat beter in die auto, en je merkte daar dat die twee coureurs niet op één lijn zaten.'

In de eerste paar races van 2023 was Verstappen nog niet helemaal in harmonie met zijn bolide, en dat leverde af en toe wat gevechten op met zijn teamgenoot. 'In Jeddah was het kantelmoment, daar begon het gevecht tussen Verstappen en Pérez', gaat de voormalig Formule 1-coureur verder. 'Max kreeg de opdracht om bepaalde rondetijden te rijden, want het team legde de focus op die één-twee binnenhalen. En daar zag je ook die rivaliteit tussen Max en Pérez', zegt Albers. Pérez won in Australië vervolgens niet, maar Bakoe was wel weer een circuit waar de 33-jarige zich prettig voelde. Hij won de sprintrace en maakte het weekend compleet door ook de Grand Prix te winnen.

Tekst gaat verder onder de foto.

redbullracing sergio perez max verstappen baku2023
Pérez beleefde een droomweekend in Bakoe, maar het duurde niet lang voordat Verstappen die droom in duigen sloeg. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

'In Bakoe zag je toch wel dat beide Red Bulls snel waren, maar Pérez geloofde er net wat meer in', neemt Coronel over. 'Daar was Max bezig met die setting, en wat ze daar vonden, dat was het. Daar heeft hij wat uitgevonden', zegt de TCR-coureur. Toen het Formule 1-circus neerstreek in Miami waren de coureurs in het kampioenschap aan elkaar gewaagd. Doordat Verstappen op zaterdag in Florida geen banker lap neer had gezet en de kwalificatie vervolgens wegens een crash niet werd hervat, ging de pole naar Pérez en leek het het weekend van de Mexicaan te worden. 'Dan heb je wel een kans als je Pérez bent, toch?' zegt Coronel met een kleine glimlach. 'Nee. Dat was de KO (knockout, red.) op de neus van Pérez.'

'Voor het ego van een coureur is dat zo pijnlijk'

Terwijl Miami voor Verstappen een positieve omslagpunt vormde, was het een compleet ander geval voor Pérez. De Mexicaan kreeg het vervolgens in de kwalificaties een aantal keren niet voor elkaar om in Q3 terecht te komen, waardoor hij op zondag regelmatig een inhaalrace moest rijden. 'Als sportman moet je erin blijven geloven', gaat Albers verder, die nog even terugblikt op de Grand Prix van Miami. 'Verstappen, die het eigenlijk vergooide in de kwalificatie. Geen banker lap neergezet', zegt de voormalig Formule 1-coureur. 'Dat was een gigantische inhaalrace van Verstappen. Voor het ego van een coureur is dat serieus pijnlijk', aldus Albers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws