Oppermachtig Red Bull zorgt niet voor paniek bij Ferrari: 'Dit was echt een prestatie voor ons' Formule 1
Formule 1

Oppermachtig Red Bull zorgt niet voor paniek bij Ferrari: 'Dit was echt een prestatie voor ons'

Oppermachtig Red Bull zorgt niet voor paniek bij Ferrari: 'Dit was echt een prestatie voor ons'

De upgrades die Ferrari besloot mee te nemen naar Monza wierpen ongetwijfeld hun vruchten af, zagen ze ook bij de Italiaanse renstal zelf. Volgens het team is er echter geen reden tot paniek nu Red Bull zonder aanpassingen alsnog aan het kortste eind trok. Daarentegen zijn ze bij Ferrari juist in de zevende hemel, nu ze eindelijk een keer in de buurt van Red Bull wisten te komen.

Ferrari kwam verrassend goed uit de verf in Monza, en werd zelfs het eerste team dit seizoen dat Red Bull van de troon kon stoten tijdens de kwalificatie. Tijdens de race nam de Oostenrijkse renstal zoals gewoonlijk de leiding weer over, maar toch blijft de prestatie van de Ferrari-heren een bijzondere. De focus op een voorvleugel die specifiek zou passen bij het karakter van het circuit van Monza wierp dus overduidelijk vruchten af, maar toch nam Red Bull al snel de overhand, ondanks dat zij er juist voor kozen geen specifiek pakket met aanpassingen mee te nemen naar Italië.

Red Bull besloot namelijk om niet verder te gaan dan een paar kleine aanpassingen, maar toch slaagden ook zij er weer in een plek op de voorste startrij te bemachtigen én de overwinning binnen te slepen. Toch was de focus van Ferrari geen verkeerde keuze, want de strijd aangaan met Red Bull is tot dusver geen enkel team gelukt. Als beloning belandde de Italiaanse renstal met Carlos Sainz op het podium, gevolgd door Charles Leclerc op plek vier, en hoefden ze alleen de twee Red Bull-heren maar voor te laten.

Snelheid Red Bull geen reden tot paniek, Vasseur tevreden met prestatie van Sainz

Ook Jock Clear, de performance coach van Leclerc, zag dat Ferrari het goed deed na het grote pakket upgrades. Volgens hem is er echter weinig reden tot paniek nu blijkt dat Red Bull het zelfs zonder aanzienlijk grote upgrades goed presteerde, benadrukt hij tegenover Motorsport.com. ‘Ik denk niet dat er reden is voor paniek. Als ik echt heel eerlijk ben, en ik wil ook Red Bull niet tekort doen, maar met een auto die zo sterk is en een coureur die zo fenomenaal presteert, waren we blij dat we er in de kwalificatie voor konden eindigen. Dat was een echte prestatie voor ons.’ Clear benadrukt voornamelijk hoe consistent Red Bull is, en dat een pakket upgrades dan gewoonweg weinig verschil zal maken. ‘Ze zijn voortdurend zo goed, die auto doet het overal uitstekend. Dan hebben ze misschien wel geen upgrades meegenomen naar Monza, maar we vonden het gewoon fantastisch dat we voor hen eindigden, voornamelijk omdat ze het de rest van het veld zo moeilijk maken.’

Ook teambaas Frédéric Vasseur zag dat Ferrari in Monza tot dusver de beste prestaties van dit seizoen wist te leveren, ondanks dat Carlos Sainz er niet in slaagde zijn poleposition te verzilveren op de zondag. ‘Het is echt het beste weekend tot nu toe, want we hadden gewoon echt heel veel snelheid. Het was ook gewoon onze beste kwalificatie dit seizoen, want in Baku waren we eerste en vierde terwijl we hier eerste en derde stonden.’ Ook de Fransman zag dat dit de eerste keer was dat een team de strijd aan kon gaan met Red Bull, en daar is hij alles behalve ontevreden over. ‘Het is de eerste keer dat we in gevecht konden met Red Bull, en zelfs toen hun snelheid beter bleek te zijn konden we alsnog meevechten voor een groot deel van de race, dus dit is echt ons beste weekend tot nu toe.’ Vasseur zag voornamelijk dat Sainz grote stappen leek te zetten in Monza. ‘Ik ben ook echt tevreden met Carlos (Sainz, red.), want ik denk echt dat hij een grote stap gezet heeft. Niet eens tijdens de kwalificatie en de race, maar meer in de voorbereiding op het weekend. Al in de eerste ronde van vrije training een stond hij er, en dit was een goede les voor de rest van het seizoen.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws