Oud-teamgenoten ook onder de indruk van Verstappen: 'Er was nooit gebrek aan populariteit' Formule 1
Formule 1

Oud-teamgenoten ook onder de indruk van Verstappen: 'Er was nooit gebrek aan populariteit'

Oud-teamgenoten ook onder de indruk van Verstappen: 'Er was nooit gebrek aan populariteit'

Max Verstappen rijdt al enkele jaren rond in de koningsklasse van het racen, en iedereen die hem tegen het lijf loopt merkt de rage die hij teweeg brengt op. Het is immers lastig om het enthousiasme van de Nederlandse fans te negeren, want ze verschijnen overal ter wereld om hun landgenoot naar de winst te juichen. Carlos Sainz en Pierre Gasly reden enkele seizoenen geleden, nog voor zijn dominante periode van start ging, naast de Nederlander, en voelden toen al dat Verstappen een grootheid zou gaan worden.

Het talent van Verstappen valt inmiddels niet meer te betwisten, en zijn dominantie dit seizoen doet er nog een schepje bovenop. De afgelopen seizoenen sloten de Nederlandse fans hun landgenoot in het hart, en niet zonder reden. De invloed die Verstappen week in week uit heeft op de sport is ongelooflijk groot, en zonder enige vorm van tegenstand racet hij dit seizoen ieder record aan duigen. Het is dus niet vreemd dat hij zo populair is onder de fans, merken ook zijn oud-teamgenoten. Gasly en Sainz waren zelf getuige van de impact die Verstappen heeft op de motorsport, en kunnen niet anders dan benadrukken hoe bijzonder deze nieuwe grootheid is.

Populariteit van Verstappen is geen verrassing volgens Sainz en Gasly

In Zandvoort, voor een publiek vol Nederlandse fans, benadrukten beide heren al wat voor sfeer de Nederlander om zich heen heeft hangen, citeert Formula1.com. Volgens Sainz, die dit seizoen achter het stuur zit van de Ferrari-bolide, was er bij Verstappen nooit een gebrek aan rage. ‘Ik denk dat er één ding is waar bij Max (Verstappen, red.) nooit gebrek aan was, en dat was zijn populariteit. Die rage was er zelfs al voor zijn Formule 1-debuut, want toen hij nog in de Formule 3 reed had hij al een hoop fans. Hij kwam al richting de Formule 1 met een hoop fans.’ Verbazingwekkend was dat volgens de Spanjaard echter niet. ‘Het verbaast me echt weinig, want sinds ik in 2015 mijn debuut maakte samen met hem zag ik die rage al. Ik heb het altijd wel begrepen, want hij is echt een speciaal talent dat altijd al goed wist te presteren.’

Ook Gasly, de Fransman die momenteel voor het team van Alpine rijdt, sluit zich aan bij de mening van Sainz. Hij benadrukt daarbij ook de geschiedenis die hij met de Nederlander heeft. ‘Het was al vanaf jonge leeftijd, toen we nog samen bezig waren met karten, duidelijk dat de rage die om hem heen hing anders was dan bij anderen.’ Ook benadrukt de Fransman dat zijn vader, Jos Verstappen, een grote rol speelde in de populariteit van zijn zoon. ‘Het werd al snel duidelijk, toen hij steeds beter en beter werd, dat er meer aandacht en focus kwam voor hem, en dat werd ook aangewakkerd door zijn naam en zijn prestaties.’ Ook Gasly ziet dat er één ding duidelijk is: ‘De manier waarop hij in de Formule 1 terecht kwam, en bij Red Bull Racing zijn plekje bemachtigde, was een voorbode voor alles wat daarna nog zou komen. Maar het is geen verrassing dat hij zo populair is, vooral in Nederland.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws