Pérez gelukkig bij Red Bull: 'Ik wil nog een aantal jaar racen bij het team' Formule 1
Formule 1

Pérez gelukkig bij Red Bull: 'Ik wil nog een aantal jaar racen bij het team'

Pérez gelukkig bij Red Bull: 'Ik wil nog een aantal jaar racen bij het team'

Sergio Pérez is blij dat hij bij het team van Red Bull Racing is beland. De coureur was een tijd lang bang dat hij geen kans meer zou krijgen bij een topteam, maar na een goed seizoen bij Racing Point (nu Aston Martin, red.) werd hij in 2021 gecontracteerd door Red Bull. Volgens Pérez is er geen team die dezelfde winnaarsmentaliteit heeft als de meervoudig constructeurskampioen.

Pérez heeft gereden voor het team van McLaren, maar daarnaast heeft de coureur geen kans gehad bij een team dat in staat was om constant races te winnen. De McLaren-bolide van 2013 was echter ook niet competitief, waardoor Pérez lang moest wachten op zijn eerste overwinning in de Formule 1. Na een knotsgekke race in Bahrein in 2020, waarbij de Mexicaan na de eerste ronde laatste lag, wist de Mexicaan de race te winnen. Een jaar later was hij te vinden in de kleuren van Red Bull. Daar heeft Pérez nu de kans op de wereldtitel.

In 2011 begon Pérez aan zijn Formule 1-carrière. Het heeft lang geduurd voordat de coureur de kans kreeg om echt te strijden om de titel. 'Het is een wilde achtbaan geweest', zegt Pérez bij Sky Sports over zijn Formule 1-carrière. 'Er zijn echter gewoon dingen die je niet onder controle hebt. Ik heb nu een geweldige kans bij een team die races kan winnen. Bovendien hebben ze heel erg veel vertrouwen in mij.' Na de Grand Prix van Monaco, die Pérez wist te winnen, werd het contract van de drievoudig racewinnaar verlengd.

Pérez blij bij Red Bull

Het huwelijk tussen Pérez en Red Bull is momenteel zeer goed. Hij voelt zich thuis bij de Oostenrijkse renstal, zeker nu hij de kans krijgt om zich de komende jaren nog te laten zien bij het team. 'Alles gaat om winnen bij Red Bull. Dat heb ik bij geen enkel ander team nog gezien. Ik wil nog een aantal jaar racen bij Red Bull. Dit is de beste plek waar ik ben geweest. Mijn toekomst is veilig en dat geeft stabiliteit. Hierdoor kan ik me focussen op het presteren op het circuit', aldus Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws