F1 Live 23.00u | Tweede vrije training Grand Prix van Canada 2022 Formule 1
Formule 1

F1 Live 23.00u | Tweede vrije training Grand Prix van Canada 2022

F1 Live 23.00u | Tweede vrije training Grand Prix van Canada 2022

Voor het eerst sinds 2019 staat de Grand Prix van Canada weer op de kalender. Door de coronacrisis gingen de afgelopen twee edities niet door, maar in 2022 wordt er 'gewoon' weer gereden op het Circuit Gilles Villeneuve in Montreal. F1Maximaal houdt je middels een liveblog op de hoogte over alles van de eerste twee vrije trainingen.

Eerst terug naar donderdagavond, toen de FIA met groot nieuws kwam omtrent de aanpak van porpoising, het stuiteren van de auto's. Er komt een technische richtlijn met marges waarin een auto mag stuiteren. Worden die overschreden, dan moet het team de rijhoogte met minstens tien millimeter verhogen. Stuitert de auto dan nog steeds te veel, dan ligt diskwalificatie op de loer.

Enkele Formule 1-teams zullen hierdoor zwaarder getroffen worden dan anderen. Denk daarbij aan Mercedes en Ferrari, dat al het hele seizoen flink stuiteren op de rechte stukken. Zij zouden mogelijk snelheid moeten inleveren wanneer zij genoodzaakt zijn om de rijhoogte te verhogen. Red Bull Racing en Alpine behoren tot de teams die hiervan kunnen profiteren. Zij hebben nauwelijks tot geen last van porpoising.

F1 keert terug in Canada

De marges zullen vanaf de derde vrije training gelden, maar eerst is het tijd voor de eerste vrije trainingen op vrijdag. Gezien het feit dat de afgelopen twee Grands Prix van Canada niet doorgingen, kunnen de coureurs de baantijd goed gebruiken om er weer helemaal in te komen. Ook zullen de trainingen een eerste beeld geven bij wie de favorieten zijn in Montreal.

Red Bull Racing zal ongetwijfeld één van de favorieten zijn. Max Verstappen heeft drie van de afgelopen vier races gewonnen, terwijl ook Sergio Pérez in goede vorm verkeert. Ferrari zal daarentegen hopen op revanche, na de dubbele uitvalbeurt in Baku en de pech die Charles Leclerc kende in Spanje (geplofte motor) en Monaco (mislukte pitstop). Carlos Sainz, die het hele seizoen al de nodige moeite heeft om aan te haken, zal ook uit zijn op verbetering.

Verstappen snelste in VT1, Ferrari stuitert nog steeds

Verstappen was tijdens de eerste vrije training op het Circuit Gilles Villeneuve de snelste. De coureur van Red Bull was op de softs bijna drie tienden sneller dan Sainz en liet zien dat de bolide van de Oostenrijkse renstal nog steeds beschikt over een uitstekende rechtelijnsnelheid. De Nederlander was in de laatste sector immers een halve seconde sneller dan de Ferrari-rijder.

Voor Ferrari is porpoising nog geen verleden tijd. Over de rechte stukken werd het duidelijk dat Leclerc en Sainz nog steeds hevig stuiteren in de auto. De coureurs kwamen dan ook niet echt in de buurt van de tijd van Verstappen. Sainz was nog op de tweede plek te vinden, maar Leclerc reed slechts de vijfde tijd tijdens de eerste training. Ferrari kan dan nog wat tijd vinden.

GP Canada live kijken?

De Grand Prix van Canada wordt onder andere live uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf live beelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders voor het hele seizoen: bekijk dan deze pagina.

Wed op GP Canada

Een voorgevoel dat Verstappen het het aankomende weekend goed gaat doen? Check dan regelmatig Sportbookies. Hier vind je elk weekend de quoteringen voor een zege van de Nederlander, en daar valt bijvoorbeeld ook te lezen hoeveel geld je terugkrijgt wanneer je denkt dat Verstappen een sessie op de eerste plaats afsluit.

F1 Live 23.00u | Tweede vrije training Grand Prix van Canada 2022

Geen enkele twijfel bij de wedkantoren: ook in Canada zal Verstappen zegevieren! Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws