Pérez maakt balans op na uitdagende race in Bahrein: 'Ga uit van spannende gevechten' Formule 1
Formule 1

Pérez maakt balans op na uitdagende race in Bahrein: 'Ga uit van spannende gevechten'

Pérez maakt balans op na uitdagende race in Bahrein: 'Ga uit van spannende gevechten'

Sergio Pérez, coureur voor het team van Red Bull Racing, lijkt de smaak weer te pakken te hebben nu hij met een schone lei kan beginnen aan het nieuwe seizoen. Zijn tweede plek tijdens de Grand Prix van Bahrein, waar enkel teamgenoot Max Verstappen te sterk bleek te zijn, lijkt een veelbelovend resultaat in aanloop naar de rest van het seizoen. Toch heeft de Mexicaan zijn lesje wel geleerd na het afgelopen seizoen, en dus was hij nog wat voorzichtig in zijn uitspraken.

Pérez heeft een lastig seizoen achter de rug. Aan het begin van 2023 leek het er nog even op dat hij de strijd om de rijderstitel aan kon gaan met zijn teamgenoot, maar al snel bleek dat de Mexicaan wel heel overmoedig dacht over zijn kansen. Uiteindelijk resulteerde het in een seizoen vol mentale dompers, waarin hij met regelmaat moeite had om Q3 te halen tijdens de kwalificaties. Toch zag het er tijdens de eerste race van 2024 weer goed uit, want met een tweede plek wist hij de Ferrari- en Mercedes-coureurs te slim af te zijn. Dat smaakt logischerwijs naar meer, al durft Pérez nog geen concrete doelen uit te spreken.

Werk aan de winkel voor Pérez  

De Red Bull-coureur klonk over het algemeen tevreden toen hij na afloop van de race voor de camera van Viaplay verscheen. ‘Het was een hele goede en sterke race van het hele team,’ benadrukte hij. ‘Het is gewoon echt een hele goede start van ons seizoen, want de eerste én tweede plek binnenslepen is natuurlijk fantastisch.’ Toch merkte de Mexicaan tijdens de race ook dat de concurrentie op de loer ligt. ‘Het lijkt er wel op dat er een aantal hele spannende gevechten plaats zullen vinden dit seizoen.’

Daarom is er nog veel werk aan de winkel voor Pérez, die de dagen voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië optimaal wil benutten door de data nauwkeurig te bekijken. ‘Vanuit mijn kant is er nog veel werk aan de winkel na de race, vooral wat het analyseren van de data betreft. Ik wil leren hoe ik het beste met de banden om kan gaan en hoe we de race benaderden. Ik zal vanaf dat punt weer verder kijken.’ Uiteindelijk klinkt Pérez nog niet volledig tevreden over de stand van zaken, maar tot nu toe is er maar één ding wat telt: ‘Het gaat allemaal om de resultaten, en dat zag er in dit geval sterk uit.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws