Pérez moet een tandje bijzetten: 'Geen enkele coureur zo goed in vorm als Max' Formule 1
Formule 1

Pérez moet een tandje bijzetten: 'Geen enkele coureur zo goed in vorm als Max'

Pérez moet een tandje bijzetten: 'Geen enkele coureur zo goed in vorm als Max'

Sergio Pérez heeft een plan van aanpak voor de aankomende races. Hij wil zijn teamgenoot Max Verstappen verslaan, al erkent hij dat er geen twijfel over mogelijk is dat er geen enkele coureur zo goed in vorm is als Verstappen. De Mexicaan heeft een zware taak voor de boeg, maar is klaar om consistente resultaten te leveren.

Pérez heeft in de tweede race van het 2023-seizoen zijn eerste overwinning van het seizoen gepakt, en dat smaakt overduidelijk naar meer. Verstappen kende een 'minder weekend' vanwege problemen met de aandrijfas, maar wist toch vanaf P15 naar de tweede stek te rijden. Om ook op dat niveau te komen, is er nog werk aan de winkel voor de Mexicaan. 'Ik moet Max (Verstappen, red.) elk weekend verslaan en een niveau van consistentie behouden gedurende het seizoen', kaart Pérez aan bij Motorsport-Total.com.

'Er is geen twijfel over mogelijk dat geen enkele coureur zo goed in vorm is als Max (Verstappen, red.). Samen met het team en de auto is hij absoluut de te kloppen man', stelt de 33-jarige coureur uit Guadalajara. 'Ik moet het maximale uit mezelf halen, weekend na weekend.' Het helpt zeker dat Pérez zich lekker voelt in de RB19. 'Ik weet in welke richting ik moet gaan met de auto, dat was goede progressie van mijn kant', gaat Pérez verder. 'Toen we de auto op dieet hadden gezet vorig jaar, was de auto wat prettiger voor Max (Verstappen, red.). Daardoor werd het gat toen vergroot.'

Pérez: 'Het gaat om consistente resultaten gedurende het seizoen'

Omdat de auto Pérez nu ook ligt, verwacht hij dat dat gat er dit jaar niet meer gaat zijn. Daardoor verwacht hij ook consistentere resultaten te behalen. 'Het gaat om consistente resultaten gedurende het seizoen. Je kan vijftien races winnen, maar als je in de andere races crasht, of uitvalt, dan is dat niet genoeg voor de titel', vertelt de Mexicaan. 'We hebben een zeer sterk pakket en een auto waarin ik me comfortabel voel. En als je kijkt naar de richting van de ontwikkelingen, dan denk ik dat ik het meeste eruit kan halen', sluit Pérez af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws