'Als de RB19 standhoudt, dan staat de derde dubbele overwinning op een rij in de sterren geschreven' Formule 1
Formule 1

'Als de RB19 standhoudt, dan staat de derde dubbele overwinning op een rij in de sterren geschreven'

'Als de RB19 standhoudt, dan staat de derde dubbele overwinning op een rij in de sterren geschreven'

Het Duitse Auto, Motor, und Sport denkt dat Red Bull Racing op dit moment alleen zichzelf kan verslaan. Als er een zwak punt is in het systeem van Red Bull, dan is dat volgens het Duitse medium in de betrouwbaarheid en stabiliteit van de auto. Als de RB19 standhoudt in het weekend in Australië, dan is de derde overwinning op een rij vanzelfsprekend. Het vermoeden is dat de zwakke plek zit in de kwaliteitscontrole of in de onderdelen van toeleveranciers.

'Red Bull kan op dit moment alleen zichzelf verslaan', schrijft Auto, Motor, und Sport. 'In de eerste twee races van het seizoen in Bahrein en Saoedi-Arabië speelden Max Verstappen en Sergio Pérez met de achtervolgers. Al is deze naam voor Aston Martin, Mercedes en Ferrari eigenlijk verfraaid. Vooral in de race was het voordeel van Red Bull te groot. De nieuwe RB19 streelt de banden. Hij is zowel aerodynamisch als mechanisch geweldig.' Geen enkele auto is zo efficiënt als de Red Bull, geen enkele kan zo laag rijden en tegelijkertijd zo comfortabel met hobbels omgaan. Dit suggereert dat Red Bull iedereen een stap voor is als het gaat om ophangingselementen.

Als er een zwak punt is in het systeem van Red Bull, dan is het de stabiliteit. Verstappen had daar problemen mee in het tweede kwalificatiegedeelte van Jeddah. De rechter aandrijfas van de auto met startnummer één viel uit, wat de wereldkampioen nog steeds ergert. 'Het is ons nog niet gelukt om een ​​schoon weekend zonder problemen te hebben', kaartte de Nederlander aan. 'Aan het begin van het seizoen in Bahrein moesten de Red Bulls in de slotfase al gas terug nemen. De koppeling bezorgde de ingenieurs in de pits enige kopzorgen', schrijft het Duitse medium.

'Red Bull is tot het uiterste gegaan met de versnellingsbak'

Er zijn er nogal wat die vermoeden dat Red Bull tot het uiterste is gegaan, zeker met de versnellingsbak, denkt het Duitse medium. 'Maar het team zegt dat de krachtoverbrenging niet anders is dan in 2022. Zowel de versnellingsbak als de aandrijfassen zijn overgenomen van de oude RB18 - als kostenbesparende maatregel onder het budgetplafond. En toch zijn het de mechanische componenten die tot nu toe een eigen leven hebben geleid. Als het team denkt het ene probleem onder controle te hebben, duikt het volgende op.'

Red Bull is nog steeds bezig met het verkleinen van de bronnen van fouten. Het vermoeden is dat de zwakke plek zit in de kwaliteitscontrole of in de onderdelen van toeleveranciers. De onderdelen voor de auto zijn maanden voor de seizoensopener goedgekeurd, gebouwd en op reis gestuurd. De lange afstanden naar Australië vragen om deze aanpak. Zorgen over de betrouwbaarheid staan ​​ook op het gezicht van het team geschreven voor Melbourne. 'Bij Red Bull kan niemand garanderen dat de auto's veilig standhouden. Als ze dat doen, valt er veel te zeggen over de derde dubbele overwinning op rij.'

Red Bull heeft dat nog nooit in zijn geschiedenis gedaan en het zou een bijzonder verhaal zijn in de 350e race in de geschiedenis van het team. 'We maken zeker een goede kans op een goed resultaat', zei Verstappen voorzichtig optimistisch. De Nederlander stond tot nu toe niet op poleposition in Melbourne en wist ook niet te winnen. 'Dat kwam vooral omdat we de afgelopen jaren nooit zo competitief zijn geweest aan het begin van het seizoen.' Of een eerste overwinning op het Albert Park Street Circuit op de planning staat voor Verstappen, is nog even afwachten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws