Russell verlaagt verwachtingen rondom Mercedes-upgrade: 'Verwacht niet dat de wereld verandert' Formule 1
Formule 1

Russell verlaagt verwachtingen rondom Mercedes-upgrade: 'Verwacht niet dat de wereld verandert'

Russell verlaagt verwachtingen rondom Mercedes-upgrade: 'Verwacht niet dat de wereld verandert'

George Russell verwacht niet dat het updatepakket van Mercedes heel veel aan de verhoudingen in de Formule 1 zal veranderen. De coureur van de Duitse renstal neemt aan dat Red Bull Racing gewoon de snelste zal zijn in Imola en dat andere renstallen ook nog met upgrades zullen komen. Russell vindt het niet erg dat de verhoudingen nog niet zullen verschuiven in het aankomende raceweekend, zolang Mercedes maar een stap voorwaarts weet te zetten in de jacht op Red Bull.

Voor het aankomende raceweekend gaat Mercedes het roer omgooien. De Duitse renstal zal enkele grote updates introduceren. 'Er zijn hoge verwachtingen rondom Imola, maar iedereen gaat vooruit en brengt upgrades mee', tempert Russell al de verwachtingen bij de F1 Nation-podcast. De Mercedes-coureur wil voorlopig met beide benen op de grond blijven staan. 'Ik zou graag willen denken dat het dingen kan transformeren, maar dit is de Formule 1. Het is nooit zo rechttoe rechtaan.'

'Ik heb gereden met de nieuwe upgrades in de simulator, maar de simulator is niet de werkelijkheid. Verwacht niet dat de wereld verandert in Imola', geeft Russell vervolgens eerlijk toe. Het team weet op welk doel er gejaagd wordt, maar dat doel is nog ver weg. De Brit hoopt vooral dat Mercedes het tweede team zal zijn in Imola. 'Red Bull zal nog steeds het snelst zijn. Aan het einde van de dag maakt het me niet uit waar we staan, we zijn Red Bull aan het achtervolgen en we willen hen verslaan.'

Russell: 'Wanneer je het precies goed doet, komt alles tot leven'

Afgelopen weekend kende Mercedes een positieve race. Daarvoor moest wel alles op zijn plaats vallen voor de Duitse renstal. 'Wanneer je het precies goed doet, komt alles tot leven. Dat deden we niet in de kwalificatie en daar hebben we de prijs voor betaald. In de race kenden we een normale prestatie, maar we moeten gewoon meer rondetijd vinden. Hopelijk kunnen we bij Imola wat dichter bij Red Bull in de buurt komen, maar Red Bull staat ver voor ons en we moeten dat oplossen', aldus Russell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws