Leclerc begint vertrouwen te krijgen: 'Kwestie van tijd voordat we Red Bull meer onder druk gaan zetten' Formule 1
Formule 1

Leclerc begint vertrouwen te krijgen: 'Kwestie van tijd voordat we Red Bull meer onder druk gaan zetten'

Leclerc begint vertrouwen te krijgen: 'Kwestie van tijd voordat we Red Bull meer onder druk gaan zetten'

Charles Leclerc kijkt positief terug op de race in Saoedi-Arabië en denkt dat het een kwestie van tijd is voordat ze Red Bull Racing wat meer onder druk kunnen zetten. De Monegask verwacht dat Ferrari in Melbourne goed werk kan leveren nadat er een behoorlijke stap is gezet. De 26-jarige weet echter wel dat het gat nog steeds groot is.

Leclerc was na de twee Red Bull-coureurs the best of the rest en wist het onderste uit de kan te halen tijdens de race op het stratencircuit van Jeddah. De Monegask startte vanaf P2, maar werd al vlot ingehaald door Sergio Pérez. 'We hebben alles gemaximaliseerd', zegt Leclerc bij de FIA-persconferentie. 'We hadden de hele tijd moeite aan het begin van de stints, of het nu aan het begin met de mediums was of met de harde banden, we hadden moeite om de banden op temperatuur te krijgen', legt Leclerc uit. Max Verstappen gaf eerder al aan dat hij dit probleem ook ondervond. Met name toen hij later in verkeer kwam kreeg hij de harde band moeilijk aan de praat.

'Maar richting het einde van de stint waren we behoorlijk goed', gaat Leclerc verder. 'Al met al is het een positieve race geweest. Ik denk dat we kleine stapjes in de goede richting zetten. Als ik terugkijk op de laatste zes, zeven maanden, zijn wij het team dat het meest is verbeterd en we dichten langzaam het gat.' Ook in Bahrein deed Ferrari het goed, ondanks de problemen die Leclerc had met de remmen. Carlos Sainz finishte daar derde. Het lijkt erop dat ze de tweede Red Bull wel aardig bij kunnen benen. 'Het gat is nog steeds behoorlijk groot', stelt de Monegask. 'Maar als we blijven werken zoals we nu doen, ben ik er zeker van dat het een kwestie van tijd is voordat we Red Bull wat meer onder druk zetten.'

Melbourne moet geen verrassing zijn: 'We zullen geen nieuwe dingen zien'

Na de eerste double header van het seizoen hebben de coureurs een weekje rust, daarna zal het F1-circus neerstrijken in Melbourne. Leclerc heeft goede en slechte herinneringen aan het stratencircuit in Australië. Hij won in 2022, maar viel vorig jaar uit. 'Ik denk niet dat we veel nieuwe dingen zullen hebben in Melbourne. Dus zonder nieuwe dingen in Melbourne denk ik dat we goed werk leveren door ons pakket momenteel te maximaliseren', kaart de Ferrari-coureur aan. 'Dat is waar we staan. Ik denk dat we waarschijnlijk moeten afwachten wanneer we nieuwe onderdelen aan de auto hebben, wat voor soort vooruitgang we dan boeken. En hopelijk brengt dat ons dichter bij Red Bull.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws