Piastri heeft de smaak weer te pakken in Abu Dhabi: 'Ik hoop wel op een podium, ja' Formule 1
Formule 1

Piastri heeft de smaak weer te pakken in Abu Dhabi: 'Ik hoop wel op een podium, ja'

Piastri heeft de smaak weer te pakken in Abu Dhabi: 'Ik hoop wel op een podium, ja'

Oscar Piastri, coureur voor het team van McLaren, heeft naar eigen zeggen weinig reden over om te klagen na een naar eigen zeggen prettige kwalificatie. De rookie, die op de vrijdag nog benadrukte dat er veel verbeterpunten waren, lijkt de smaak inmiddels te pakken te hebben in Abu Dhabi. De auto deed het volgens hem zelfs zo goed dat hij voorzichtig durft te hopen op een podium.

Het raceweekend in Abu Dhabi begon aan de stroeve kant voor Piastri, nadat hij tijdens de eerste en tweede training niet verder kwam dan een respectievelijke zesde en tiende tijd. Teamgenoot Lando Norris, die tijdens de tweede training pas weer in de auto kroop, wist meteen een derde tijd neer te zetten, en dat was voor Piastri reden genoeg om de fout vooral bij zichzelf te zoeken. De Australiër benadrukte dat er nog een aantal kleine dingen waren waar hij aan moest werken, en zo gezegd zo gedaan. Tijdens de kwalificatie kwam hij ineens bovendrijven met een derde tijd, en dat levert hem dus een positie op de derde startrij op.

Stijgende lijn inmiddels aanwezig bij Piastri 

De rookie merkte zelf ook op dat het op de zaterdag al een stuk beter ging dan op de vrijdag en benadrukte tegenover Formula1.com dan ook hoe goed dit resultaat voelt. 'Het geeft me echt veel voldoening, ja. Dit weekend voelt al een stuk beter wat snelheid betreft, sowieso voor het hele team in het algemeen, al had ik het zelf nog wat moeilijk met het rijden van een goede ronde.' Die problemen waren op de vrijdag dus al bekend, maar Piastri kon na de kwalificatie gelukkig concluderen dat de stijgende lijn toch aan lijkt te dringen. 'De snelheid is al het hele weekend goed, maar ik maakte gewoon veel fouten tijdens een ronde. Gelukkig kon ik dat tijdens de kwalificatie oplossen.'

Na de kwalificatie blijft de McLaren-coureur dus achter met een derde startpositie én een nieuwe dosis zelfvertrouwen, al is er nog wel werk aan de winkel als hij een goed resultaat wil behalen tijdens de race. 'Er zijn echt nog wel een paar kleine dingen die ik aan moet passen, maar ik denk dat dat voor iedereen wel geldt.' Toch blijft de rookie, die al eerder dit seizoen onverwachte successen behaalde, hoopvol over zijn kansen op de zondag. 'Ik denk wel dat we mee kunnen strijden om de podiumplekken. We weten natuurlijk nog niet hoe de snelheid tijdens de race zal zijn, maar ik hoop wel dat we een sterk optreden neer kunnen zetten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws