Porsche en Red Bull moeten wachten: 'Hoort allemaal bij het politieke spelletje' Formule 1
Formule 1

Porsche en Red Bull moeten wachten: 'Hoort allemaal bij het politieke spelletje'

Porsche en Red Bull moeten wachten: 'Hoort allemaal bij het politieke spelletje'

De reglementen van 2026 hebben opnieuw wat vertraging opgelopen. De teams zouden eerst deze week stemmen, maar dit is nu verplaatst naar 8 augustus. Hierdoor moeten nieuwkomers als Porsche nog wachten op een definitieve intrede. Helmut Marko, adviseur van Red Bull Racing, snapt wel waarom de competitie alles zoveel mogelijk probeert te vertragen.

Het onderwerp over de reglementen van 2026 had allang afgerond moeten zijn. Op 2 augustus had er elektronisch gestemd moeten worden door de teams, maar ook dit is verplaatst. Nu gaan de teambazen op 8 augustus stemmen voor de reglementen. Hierdoor staat de Volkswagen Group nog langer in de coulissen te wachten, want de Duitse autofabrikanten Porsche en Audi willen alleen hun intrede doen als de motorreglementen voldoen aan hun eisen.

'Het gaat ze vooral om de budgetlimiet, duurzaamheid, gelijke kansen als nieuwkomer en het aantal uur op de testbank', zegt Marko in gesprek met Motorsport-total.com. 'Vanuit een formeel oogpunt bestaan deze reglementen nog niet. Pas als we kunnen stemmen dan gaat het officieel van start.' Toch liggen er nog een aantal teams dingen in de weg. De Oostenrijker wil dat het eerlijk is voor Red Bull Powertrains en Porsche. 'De fabriek van Mercedes is al twintig à dertig jaar oud en dat geldt ook voor Ferrari. Die verschillen moet je wel meenemen in het kostenplaatje.'

Marko begrijpt de 'gevestigde orde'

Marko begrijpt echter wel waarom de andere motorleveranciers in de Formule 1 momenteel een beetje tegenstribbelen. De Red Bull-adviseur denkt dat er twee redenen zijn. 'Ten eerste wil de gevestigde orde proberen voor zichzelf het beste eruit te halen. Daardoor moeten we tot een compromis zien te komen waar iedereen mee kan leven. Ten tweede willen ze ervoor zorgen dat de nieuwkomers minder tijd hebben om zich voor te bereiden. Dat hoort allemaal bij het politieke spelletje', aldus Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws