Porsche ziet definitief af van Formule 1-intrede bij Red Bull Formule 1
Formule 1

Porsche ziet definitief af van Formule 1-intrede bij Red Bull

Porsche ziet definitief af van Formule 1-intrede bij Red Bull

Porsche ziet definitief af van een intrede in de Formule 1 bij Red Bull Racing, zo laat het Duitse automerk weten in een verklaring op de officiële site. Na de Grand Prix van Nederland werd al dankzij Helmut Marko duidelijk dat de deal niet door zou gaan en Porsche bevestigt dit nu zelf ook.

Lange tijd leek er niets zo zeker als de samenwerking tussen Red Bull en Porsche vanaf 2026. Een handelsmerk om de intrede van de autofabrikant te vieren, was al aangevraagd. Details over de deal waren zelfs al gelekt. Zo zou Porsche een aandeel van vijftig procent kopen in Red Bull Technology, de overkoepelende organisatie van het Formule 1-team.

Toch bleek er in de afgelopen maand een kink in de kabel te zijn gekomen. Zo bleken Marko en ook Christian Horner en Adrian Newey geen fan te zijn van het feit dat Porsche zo veel invloed zou krijgen bij Red Bull. Zij koesteren de onafhankelijkheid van het team uit Milton Keynes. De angst was dan ook dat die door het aantrekken van een externe partner in de vorm zoals Porsche dat wilde, verloren zou gaan.

Porsche sluit F1-deelname nog niet helemaal uit

Red Bull zal zich daar nu geen zorgen meer over maken, nu Porsche definitief afziet van de samenwerking. 'Het uitgangspunt was altijd dat een partnerschap gebaseerd zou zijn op gelijke voet, wat niet alleen een motorpartnerschap zou omvatten, maar ook het team. Dit kon niet worden bereikt', laat het Duitse merk teleurgesteld weten in een persbericht.

Een intrede in de Formule 1 zal dus niet bij Red Bull gebeuren, maar helemaal geen deelname aan de koningsklasse van de autosport is nog niet uitgesloten. 'Met de definitieve regelwijzigingen blijft de klasse desondanks een aantrekkelijke omgeving voor Porsche en dit zal in de gaten gehouden worden', wordt de verklaring afgesloten.

Registreer hier om mee te discussiëren!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws