Presentatrice trekt toekomst Pérez in twijfel: 'Contracten niet meer waard dan het papier zelf' Formule 1
Formule 1

Presentatrice trekt toekomst Pérez in twijfel: 'Contracten niet meer waard dan het papier zelf'

Presentatrice trekt toekomst Pérez in twijfel: 'Contracten niet meer waard dan het papier zelf'

De Formule 1 is een snelkookpan. De toppers hoeven zich geen zorgen te maken over hun nabije toekomst, maar veel coureurs zitten regelmatig in onzekerheid over hun toekomst bij het team of zelfs in de sport. Een nieuw contract is doorgaans dan ook een opluchting, maar Sergio Pérez heeft het volgens Nathalie Pinkham voor elkaar gekregen dat de druk op zijn schouders ook met een nieuw contract op zak torenhoog blijft.

Daniel Ricciardo werd voor aanvang van het weekend keihard onderuit gehaald door voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve. De Canadees meende dat Ricciardo vooral op basis van zijn imago, en niet op basis van zijn prestaties in de sport zit, en vond dat Ricciardo niet veel bereikt heeft in zijn carrière. De Australiër had een moeizame start van het seizoen, en miste de gedroomde promotie naar Red Bull Racing dan ook. Tom Clarkson vraagt zich als host bij de F1 Nation-podcast af wat Ricciardo nog te bewijzen heeft in de sport.

'Ik kan niet voor Daniel (Ricciardo, red.) spreken, maar ik kan hetzelfde tegen jou zeggen', reageert Pinkham op de vraag van Tom Clarkson. 'Waarom werk jij nog in de Formule 1? Omdat je ervan houdt! Het is het toppunt van de autosport. Ricciardo had wat tijd buiten de sport, en miste het waarschijnlijk enorm. Hij was klaar om terug te komen en om zichzelf op het hoogste niveau te testen', meent de Britse.

Verrassend optreden van Red Bull

'Ik was best verrast dat Red Bull Pérez een nieuw contract gaf voor twee jaar, en dit al zo vroeg aankondigde', voegt Pinkham toe. 'Het komt Max wel goed uit, en misschien gebeurt er het een en ander achter de schermen. Pérez is zonder twijfel een goede coureur, maar niet in Montréal. Dat is best zonde, want je zou verwachten dat hij van een nieuw contract meer zelfvertrouwen zou krijgen, en dat hij dan relaxed wordt. Zoals de meeste coureurs is Checo (Pérez, red.) op zijn best als hij relaxed is, en hij geen zorgen heeft, en alles natuurlijker gaat.'

Juist zijn zwakke optredens zorgen ervoor dat de druk om te presteren alsnog hoog blijft, ook om het gelijk van Red Bull aan te tonen. 'Als Daniel dit soort sterke prestaties blijft neerzetten, en Checo dat niet doet, dan zijn de contracten niet meer waard dan het papier waar ze op geschreven zijn. Ik betwijfel dat. Ze vinden dan wel een oplossing', zo geeft Pinkham aan dat Pérez nog lang niet veilig is, ondanks een contract.

Ricciardo zal echter eerst veel en veel meer moeten laten zien. 'Het is ook geen verrassing dat Ricciardo niet naar het hoofdteam gepromoveerd is, zoals hij zelf ook toegeeft. Hij heeft geen goede start van het seizoen gehad. De sprintrace in Miami, en de kwalificatie én de race in Montréal tonen wel aan dat hij zijn talent niet kwijt is geraakt', concludeert Pinkham.

Ben je in het buitenland en wil je live het EK kijken? Verbind met een NL-server door middel van een VPN.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws