Red Bull dacht nooit aan volledig domineren van 2023: 'Dat maakt onze prestatie extra bijzonder' Formule 1
Formule 1

Red Bull dacht nooit aan volledig domineren van 2023: 'Dat maakt onze prestatie extra bijzonder'

Red Bull dacht nooit aan volledig domineren van 2023: 'Dat maakt onze prestatie extra bijzonder'

Red Bull Racing wist de eerste vijftien ronden van 2023 te domineren, maar volgens teambaas Christian Horner dacht niemand binnen het team ooit aan een volledig seizoen aan dominantie. In Singapore kwam de zegereeks van Red Bull én Max Verstappen ten einde, nadat Carlos Sainz er met zijn Ferrari-bolide met de overwinning vandoor ging. Volgens Horner doet dat echter niks af aan het bijzondere karakter van de prestatie.

In 2022 zagen de prestaties van Red Bull er al uitstekend uit, en het duurde daarom ook niet lang voor de concurrentie om in te zien dat de Oostenrijkse renstal ook dit jaar oppermachtig zou worden. De eerste vijftien races werden gewonnen door Red Bull, en er gingen maar liefst dertien overwinningen naar Verstappen, maar een volledig jaar van dominantie bleek uiteindelijk toch te mooi om waar te zijn. Ferrari slaagde erin als eerste team een overwinning veilig te stellen in Singapore na een teleurstellend weekend voor Red Bull, maar Horner benadrukt bovenal dat ze er bij de Oostenrijkse renstal niet wakker van kunnen liggen.

Volledige dominantie was nooit het doel volgens Horner

Tegenover ESPN benadrukte Horner dat niemand bij Red Bull voorafgaand dacht aan een seizoen waarin het team alles zou winnen. 'We hadden nooit gerekend op het winnen van alle races. Ik bedoel, we hadden in Monza nog acht races te gaan.' Het team van Red Bull leek in dit opzicht echter de enige partij te zijn die een volledig dominant seizoen uitsloot, want de concurrentie zag het wel degelijk als mogelijkheid. Horner wil er echter niets meer over horen, want hij krijgt de vragen al te lang om de oren geslingerd. 'Jeetje, tijdens de tweede race in Jeddah begonnen jullie me deze vragen al te stellen.' Het mislopen van de mijlpaal doet volgens Horner dan ook weinig af aan de waanzinnige prestatie die het team wél wist te leveren. 'We hebben vijftien races gewonnen en dat was al meer dan waar we van durfden te dromen. Max (Verstappen, red.) heeft nu tien overwinningen op rij, dat is krankzinnig. Sebastian Vettel was de laatste die zoiets liet zien, en dat was ook al in een Red Bull-bolide. We zijn gewoon ontiegelijk trots dat beide coureurs dat bij ons team konden laten zien.'

Ook nam de teambaas nog kort de gelegenheid om zijn mening te delen omtrent de uitspraken die Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, eerder deed tijdens het raceweekend in Monza. Verstappen haalde daar zijn kersverse record binnen, maar volgens Wolff was dat een 'irrelevante statistiek voor Wikipedia'. Horner deelt nog een laatste sneer uit aan zijn Oostenrijkse concurrent. 'Statistieken doen er blijkbaar niet toe, maar dit zijn toch statistieken waar we als team heel trots op zijn. We hebben het heel ver weten te schoppen.' Het oude record werd in 1988 gevestigd, en volgens de Brit toont dat nog maar eens aan hoe bijzonder de prestatie van zijn team is. 'Het breken van een record uit 1988 laat wel zien hoe moeilijk het is om zo oppermachtig te worden als wij dit jaar zijn, en het getuigt hoe hard iedereen werkt binnen ons team.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws