Red Bull-imago volgens Horner besmeurd door budgetsoap: 'Dat was gewoon achterbaks' Formule 1
Formule 1

Red Bull-imago volgens Horner besmeurd door budgetsoap: 'Dat was gewoon achterbaks'

Red Bull-imago volgens Horner besmeurd door budgetsoap: 'Dat was gewoon achterbaks'

Christian Horner denkt dat Red Bull Racing veel meer zou worden gewaardeerd in Groot-Brittannië als zijn team een Britse coureur had. Dat vertelt de teambaas van de renstal uit Milton Keynes in gesprek met i News. Voor Horner maakt dat het grootste verschil tussen de waardering voor Red Bull in Engeland vergeleken met die van Mercedes.

Red Bull en Mercedes zijn allebei geen Britse merken, maar hebben hun faciliteiten wel in Engeland staan. Eerstgenoemde zit in Milton Keynes, terwijl laatstgenoemde zich in Brackley bevindt. Daarnaast beschikt Mercedes in de persoon van Lewis Hamilton in mogelijk de grootste Britse coureur ooit. En daar zit volgens Horner het verschil met Red Bull.

Horners team wordt namelijk niet zo gewaardeerd als dat van concurrent-collega Toto Wolff. 'Maar dat zou anders zijn als wij net als een bepaald team in Brackley een Britse coureur hadden', vertelt de Engelsman. 'Wij worden te makkelijk gezien als de slechteriken.' Dat imago van Red Bull is ook bekend in de paddock, waar andere teams het volgens Horner ook niet zo hebben op zijn renstal.

F1-concurrentie Red Bull rook bloed in budgetplafondsoap

Dat bleek wel uit de hele saga rondom de budgetoverschrijding van Red Bull eind vorig jaar. Uiteindelijk werd de Oostenrijkse renstal bestraft door de FIA, maar de concurrentie rook bloed. 'Dat heeft ons besmeurd. Deze dingen worden gebruikt door je rivalen. Een van hen nam contact op met onze sponsors en partners en deed de suggestie dat we hun merken in diskrediet zouden brengen. Dat was gewoon achterbaks.'

Helemaal verrast is Horner niet door het gedrag van de concurrentie tegenover Red Bull. 'Mijn vrouw (ex-Spice Girl Geri Halliwell, red.) heeft altijd tegen me gezegd dat een schouderklopje slechts vijftien centimeter verwijderd is van een schop onder de kont. Dit is als de Kardashians op wielen. Zolang je je maar comfortabel voelt bij de beslissingen die jij neemt. Zo leef ik mijn leven.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws