Red Bull kan al kijken naar RB21: 'Nog wel werk te verrichten om RB20 te verbeteren' Formule 1
Formule 1

Red Bull kan al kijken naar RB21: 'Nog wel werk te verrichten om RB20 te verbeteren'

Red Bull kan al kijken naar RB21: 'Nog wel werk te verrichten om RB20 te verbeteren'

Ben Waterhouse, Head of Performance Engineer bij het team van Red Bull Racing, heeft aangegeven dat het team zich al richt op het 2025-seizoen. De RB20, de machine waarmee Red Bull dit jaar de titel wil verdedigen, is namelijk al ruim een half jaar oud, waardoor het team de focus al kan verleggen. Dat betekent echter niet dat de regerend wereldkampioen helemaal tevreden is met de auto voor dit seizoen. Er zijn nog steeds wat verbeteringen te vinden, meent Waterhouse.

Toen de auto's vorig jaar in Bahrein aan het seizoen begonnen, werd het al snel duidelijk dat Red Bull de snelste bolide van het veld had. Gedurende het jaar wist Max Verstappen met negentien overwinningen onder bewijs te brengen dat Red Bull goed werk had geleverd. Door de goede prestaties van de Nederlander kon de Oostenrijkse renstal zijn focus al snel verleggen op de auto van aankomend seizoen. Desondanks stuitte Red Bull in 2023 ook nog op problemen.

'We zijn ons ervan bewust dat de RB19 aanzienlijke beperkingen had. Als we terugdenken aan Singapore, zijn er zeker zwakke punten naar voren gekomen', geeft Waterhouse aan tegenover Racecar Engeneering. Op het Marina Bay Street Circuit kwam de RB19 totaal niet uit de verf. Zowel Verstappen als Sergio Pérez werden in Q2 uitgeschakeld. In de race kwamen de coureurs van de Oostenrijkse renstal respectievelijk niet verder dan de vijfde en achtste plek.

De overige races werden allemaal gewonnen door een Red Bull-coureur. Carlos Sainz is de enige rijder die naast Verstappen en Pérez heeft weten te winnen. De tevredenheid over de performance van RB19 heerst dan ook bij Red Bull. 'Er zijn gebieden die we willen verbeteren, of het nu gaat om performance bij hoge of lage snelheden. Tegelijkertijd had onze auto duidelijke sterke punten die we willen versterken, terwijl we proberen de kritieke kwesties aan te pakken.'

Red Bull al bezig met RB21

Dat Red Bull al snel keek naar de auto van aankomend seizoen is geen geheim. Er wordt gezegd dat de RB20 de eerste crashtest van de RB20 niet wist te doorstaan. Dat zou betekenen dat Red Bull agressief aan het doorontwikkelen is. 'We stelden duidelijke doelen voor de RB20. Over het algemeen zijn we erin geslaagd om de meeste ervan te behalen. Toch zou ik niet zeggen dat iedereen tevreden is, aangezien er nog wat werk te verrichten is om te proberen de RB20 te verbeteren.'

Het is nog afwachten wat de concurrentie kan brengen naar Bahrein. Toch wordt er verwacht dat Red Bull opnieuw zal domineren, gezien de voorsprong in het afgelopen seizoen. De Oostenrijkse renstal is erop gebrand om deze voorsprong te behouden, ook in 2025. 'De RB20 is een auto die minstens zes maanden oud is. We beginnen al onze aandacht te verleggen naar de RB21, zelfs als het seizoen nog niet is begonnen', besluit Waterhouse.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws