Steiner over onzekere toekomst van Haas: 'We wisten niet of we in de F1 zouden blijven' Formule 1
Formule 1

Steiner over onzekere toekomst van Haas: 'We wisten niet of we in de F1 zouden blijven'

Steiner over onzekere toekomst van Haas: 'We wisten niet of we in de F1 zouden blijven'

In een recente aflevering van de KTM Summer Grill gaf Guenther Steiner, de teambaas van Haas, openhartig inzicht in de cruciale rol die het kostenplafond speelt in het voortbestaan van kleine en nieuwe teams in de Formule 1. Hij benadrukte het immense financiële verschil dat teams zonder het kostenplafond zouden ervaren, waarbij het risico van een onoverbrugbare kloof tussen de grotere en kleinere teams dreigde.

De jaren 2020 en 2021 waren bijzonder zwaar voor Haas, volgens Steiner. Het team verkeerde in onzekerheid over zijn toekomst in de Formule 1. 'We wisten niet of we in de Formule 1 zouden blijven of niet', legde hij uit. Echter, met de implementatie van het kostenplafond in 2022, onderging Haas een transformatie. 'In 2022 werden we een stuk sterker dan we waren', merkte Steiner op, 'en toen wilden we daar natuurlijk op voortbouwen.'

2023 viel tegen voor Haas

Hoewel het team aanvankelijk vooruitgang boekte in het begin van 2023, erkende Steiner dat er enkele tegenvallers waren. Toch blijft de teambaas positief over het kostenplafond. 'Ik denk dat het kostenplafond in het algemeen heel goed is voor de Formule 1', zei Steiner. Hij wees op het recente voorbeeld van de Braziliaanse Grand Prix, waar het veld in Q1 binnen acht tienden van een seconde zat. 'Dat zijn twintig auto's op vijftig meter, een verbazingwekkend resultaat', benadrukt hij.

 'De teams zitten dichter bij elkaar'

Volgens Steiner komt dit voort uit de gelijkere verdeling van het prijzengeld en de impact van het kostenplafond. 'De teams zitten dichter bij elkaar, van de achterkant van de grid naar de voorkant', aldus de Haas-teambaas. Hij erkende echter dat het moeilijker is geworden om hogerop te komen, gezien de gelijkheid tussen de teams. 'Maar dat zou een eerlijke competitie moeten zijn', voegde hij eraan toe. Het kostenplafond heeft dus niet alleen Haas, maar ook andere kleinere teams, een levenslijn geboden, waardoor de competitie spannender en toegankelijker is geworden voor alle deelnemers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws