Red Bull verbaast Binotto: 'Wij hebben niet het geld om elke week updates te doen' Formule 1
Formule 1

Red Bull verbaast Binotto: 'Wij hebben niet het geld om elke week updates te doen'

Red Bull verbaast Binotto: 'Wij hebben niet het geld om elke week updates te doen'

De ontwikkelingsrace tussen Red Bull Racing en Ferrari lijkt in Barcelona echt van start te gaan. Ferrari heeft in de eerste races van het seizoen geprobeerd om de eigen auto te begrijpen en te kijken naar de competitiviteit van het veld. Red Bull koos voor een andere aanpak door in de eerste races al enkele updates op de auto te zetten. Mattia Binotto geeft toe dat Ferrari deze strategie niet zal toepassen op haar eigen auto's.

Dit seizoen hebben de Formule 1-teams te maken met een budgetplafond. Binotto is dan ook enigszins verbaasd dat Red Bull in de afgelopen weken meerdere updates heeft kunnen doen. 'Wij hebben het geld niet om elk weekend upgrades te brengen', wordt de teambaas van Ferrari geciteerd door AS. 'Zo simpel is het. Het gaat daarbij niet om onze capaciteiten, maar om het budgetplafond. We zullen updates brengen wanneer de tijd rijp is.'

Ferrari heeft in de eerste Grands Prix vooral afgewacht hoe de verhoudingen zouden zijn in de Formule 1 dit seizoen. Die tactiek heeft de Italiaanse renstal veel opgeleverd, maar Red Bull maakt een inhaalslag. 'We hebben vijf races gewacht om te kijken naar de competitiviteit van de auto's en nu staan we bovenaan in beide kampioenschappen. Het klopt dat Red Bull door ontwikkelingen sterker is geworden. Ze hebben een paar tienden gevonden en ze zijn op het moment sneller dan wij.'

Ferrari wil gat naar Red Bull dichten

Ferrari gaat in de komende weken echter niet meer afwachten. 'In de komende races gaan we upgrades introduceren. Het is niet zo vreemd dat we een groot upgradepakket meenemen naar Barcelona.' In Spanje werden de eerste testdagen van dit seizoen verreden. Door upgrades te brengen hoopt Ferrari de data van het Grand Prix-weekend te kunnen vergelijken met de data van de testdagen. 'Ik hoop dat dit pakket werkt zoals we verwachten. In dat geval kunnen we dichter bij onze rivalen komen', aldus Binotto.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws