Resultaat AlphaTauri in contrast met Mexico: 'Sneller dan wat we hebben laten zien' Formule 1
Formule 1

Resultaat AlphaTauri in contrast met Mexico: 'Sneller dan wat we hebben laten zien'

Resultaat AlphaTauri in contrast met Mexico: 'Sneller dan wat we hebben laten zien'

AlphaTauri zette tijdens de kwalificatie op vrijdag in Brazilië een teleurstellend resultaat neer. Beide coureurs, Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda, kwamen niet verder dan Q1. Dit vormt een groot contrast met de kwalificatie in Mexico vorig weekend, waar Ricciardo zelfs een vierde startplek wist te bemachtigen.

De kwalificatie in Brazilië verliep minder goed voor de Australiër, en hij zal op zondag vanaf de zeventiende plek starten. 'Het is frustrerend omdat we zeker sneller waren dan wat we hebben laten zien en er was potentieel voor Q2 en misschien zelfs Q3, maar we kregen het niet voor elkaar in de laatste ronde,' legt Ricciardo gefrustreerd uit tegen Motorsport.com.

De AlphaTauri-coureur beseft wat er misging tijdens de kwalificatie. 'Ik ging te hard de eerste bocht in en we verloren veel tijd in de eerste sector,' legde hij uit. 'En vanaf dat moment zaten we in een neerwaartse spiraal.' Toch is de coureur niet alleen negatief. 'Ik ga vanavond bekijken hoe we de prestaties voor de rest van het weekend kunnen verbeteren,' aldus Ricciardo.

Ook geen succes voor Tsunoda

Tsunoda, teamgenoot van Ricciardo, presteerde iets beter dan de Australiër en zal op zondag vanaf de zestiende plek starten. 'In de laatste ronde maakte ik een paar fouten, wat van invloed was op mijn rondetijd,' vertelt hij. 'Onze pace was vandaag niet goed, dus we moeten kijken naar wat er is gebeurd en hoe we onszelf kunnen verbeteren,' aldus de Japanner.

De Grand Prix van São Paulo is een sprintraceweekend, waardoor de teams vanaf vrijdag niets meer aan de auto mogen aanpassen. Tsunoda erkent dat dit het extra moeilijk maakt voor het AlphaTauri-team. 'Het draait erom de prestaties voor zaterdag en zondag uit de auto te halen. We zullen ons best doen om zoveel mogelijk te verbeteren.'

Nog hoop? 'We zullen de data doornemen'

Ook Jonathan Eddols, hoofd van trackside engineering bij AlphaTauri, erkent dat het team niet op zijn best presteerde tijdens de kwalificatie. 'We hadden geen meest succesvolle vrijdag,' vertelt hij. AlphaTauri had echter al verwacht dat ze dit weekend niet zo snel zouden zijn als in Mexico. 'We hadden meer verwacht dan wat we vandaag hebben bereikt. We zullen de data doornemen, proberen te begrijpen wat er is gebeurd en wijzigingen aanbrengen aan de auto binnen het Parc Fermé,' aldus Eddols.

Verstappen kan dit weekend in Brazilië zijn zeventiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws