Alonso ziet zijn team aan Newey gelinkt worden: 'Goed nieuws voor ons' Formule 1
Formule 1

Alonso ziet zijn team aan Newey gelinkt worden: 'Goed nieuws voor ons'

Alonso ziet zijn team aan Newey gelinkt worden: 'Goed nieuws voor ons'

Lewis Hamilton gaf tijdens de persconferentie in Miami al aan dat Adrian Newey hoog op zijn lijstje staat van mensen waar hij graag mee zou werken en daarin staat hij niet alleen. Ook voormalig teamgenoot en rivaal Fernando Alonso ziet het wel zitten met de ontwerper samen te werken. ‘Hij is een legende van de sport’, verklaart de Spanjaard als hij ernaar gevraagd wordt door Formula1.com.

Newey is al bijna net zo lang werkzaam binnen de Formule 1 als de tweevoudig wereldkampioen en dus heeft Alonso als geen ander kunnen zien wat Newey de sport heeft gebracht. ‘Het voelt als een privilege om op dit moment in de Formule 1 te rijden en de afgelopen twintig jaar deze sport te hebben kunnen delen met Adrian’, vertelt de nestor van de grid, die hiermee aangeeft veel respect te hebben voor de man die Red Bull Racing gaat verlaten.

‘Dat Newey gelinkt wordt aan Aston Martin is een goed teken en goed nieuws voor ons’, moet de Spanjaard toegeven. ‘Maar we zijn ook erg blij met ons huidige technische team’, voegt hij daar echter snel aan toe. ‘We zien wel wat hij beslist en of hij überhaupt in de paddock blijft werken. Voor ons is het nu het belangrijkste om te focussen op de nieuwe regelgeving van 2026.’ Ook Lance Stroll gaf tijdens de persconferentie al aan dat hij niet weet of zijn vader zal proberen Newey binnen te halen. ‘De tijd zal het leren’, zei de Canadees.

Alonso laat niets los over nieuwe informatie over incident

De Spanjaard werd ook nog kort gevraagd naar nieuws over het feit dat Aston Martin naar de stewards is gestapt met nieuwe informatie over een situatie waarbij hij betrokken was in China. ‘Het ligt nu bij de stewards en ik ga er liever niet op in’, geeft Alonso aan. ‘Laten we afwachten wat ze morgen beslissen en wat er dan gebeurt.’

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws