RB-teambaas schrijft Ricciardo nog lang niet af: 'Het traject is goed' Formule 1
Formule 1

RB-teambaas schrijft Ricciardo nog lang niet af: 'Het traject is goed'

RB-teambaas schrijft Ricciardo nog lang niet af: 'Het traject is goed'

Visa Cash App RB-teambaas Laurent Mekies ziet dat Daniel Ricciardo tijdens het 2024-seizoen tot nu toe al behoorlijke progressie heeft weten te maken. De Fransman denkt dat de Australiër wel degelijk steeds meer in vorm komt sinds de Grand Prix van Saoedi-Arabië, maar dat onvoorziene pech hem ervan heeft weerhouden om punten te pakken.

Ricciardo weet tot nu toe tijdens het 2024-seizoen nog maar mondjesmaat indruk te maken. De Australiër wist nog maar één keer teamgenoot Yuki Tsunoda te verslaan tijdens de kwalificaties, en staat nog altijd op nul punten in het coureursklassement. Er moet dus nog zeker wat werk worden verricht om Ricciardo meer vertrouwd te laten zijn met het gedrag van de VCARB01-bolide, maar teambaas Laurent Mekies twijfelt er niet aan dat de achtvoudig Grand Prix-winnaar de juiste man is om in de RB-bolide plaats te blijven nemen.

Op de vraag van Autosport of Red Bulls zusterteam het gevoel heeft dat Ricciardo precies hetzelfde potentieel heeft als vorig jaar bij zijn terugkeer in de Formule 1, antwoordde Mekies zonder enige twijfel. 'Ja, absoluut', was het antwoord van de Franse teambaas. 'Het zit in het DNA van ons werk om te proberen te bepalen welke afstelling van de auto nodig is voor zowel de auto als de coureurs om optimaal te presteren en dat is wat we doen met onze beide coureurs. We hebben een sterke groei gezien bij Yuki en we zien een Daniel die weer langzaam in vorm komt.'

Ricciardo had vooral pech

Volgens Mekies komt het ook vooral door pech dat Ricciardo nog altijd geen punten heeft weten binnen te halen voor het Italiaanse team. De Franse teambaas ziet zelfs vooruitgang bij de Australiër sinds de Grand Prix van Saoedi-Arabië, waar Ricciardo niet hoger kwam dan P16, maar denkt dat incidenten ervoor gezorgd hebben dat de man uit Perth nog altijd niet de punten in wist te rijden.

De tekst loopt verder onder de afbeelding.

RB-teambaas schrijft Ricciardo nog lang niet af: 'Het traject is goed'
Volgens de RB-teambaas komt het vooral door 'pech' dat Ricciardo tot nu toe minder punten heeft gepakt dan teamgenoot Tsunoda (Foto: Red Bull Content Pool Getty Images)

'Al in Saoedi-Arabië begonnen we te zeggen dat we dingen zagen waardoor we begrepen hoe we hem beter konden ondersteunen', aldus Mekies. 'Dus ja, het traject is goed. We hebben de eindstreep nog niet gehaald. Er komen nog een paar dingen aan op middellange termijn om hem te helpen zich beter te voelen in de auto en om ervoor te zorgen dat onze auto het beste past bij zijn rijstijl. Maar het zal zeker zijn vertrouwen een goede boost geven om te zien dat er tastbare vooruitgang is zoals we tijdens (het China-weekend, red.) hebben gezien.'

RB-baas lovend over Ricciardo

De Franse teambaas is zelfs heel lovend over de manier waarop Ricciardo met alle druk van buitenaf wist om te gaan tijdens de opening van het seizoen. 'In tegenstelling tot wat misschien van buitenaf wordt gezien, is hij tijdens deze moeilijke start van het seizoen heel gefocust, heel kalm en heel rationeel geweest', zei Mekies. 'We hebben gekeken naar de beperkingen van de auto en wat hij nodig had om sneller te gaan. Sommige stappen kun je snel zetten, maar eerst moet je het begrijpen. Als je het eenmaal begrepen hebt, kun je sommige stappen snel uitvoeren en andere zullen meer tijd kosten. We hebben geprobeerd om zoveel mogelijk vakjes aan te vinken, maar we stoppen hier zeker niet.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws