Overzicht tijden Grand Prix van Qatar 2021 Formule 1
Formule 1

Overzicht tijden Grand Prix van Qatar 2021

Overzicht tijden Grand Prix van Qatar 2021

Komend weekend vindt de Grand Prix van Qatar plaats, de derde en laatste race van de huidige triple header waar we ons in bevinden. Met nog drie races te gaan kan Max Verstappen in Doha goede of juist slechte zaken doen voor het wereldkampioenschap en zullen alle ogen gericht zijn op het titelgevecht tussen de Nederlander en concurrent Lewis Hamilton. Voor de Nederlandse kijker is het echter wel opletten, want in Qatar worden andere racetijden gehanteerd dan gewend.

In Qatar, op het Losail International Circuit om precies te zijn, gaat de bloedstollende titelstrijd tussen Verstappen en Hamilton verder. De twee titanen lijken ieder raceweekend stuivertje te wisselen wat betreft de racewinst en in Brazilië vorige week was het Hamilton die op knappe wijze naar de overwinning reed. Met een verse motor zal de Brit er alles aan doen om in het slot van het seizoen alle drie de races te winnen, zodat hij voor Verstappen zal eindigen in het kampioenschap.

'Mag' Verstappen tweede worden in Qatar?

Momenteel leidt Max Verstappen het kampioenschap, al is de marge naar Hamilton mager. Na de race in Brazilië bedraagt het verschil zo'n 14 punten. Het verschil van 'maar' 14 punten maakt het kampioenschap des te interessanter, want het verschil in punten die de nummer één en twee bij een race krijgt is zeven punten. Dit betekent dat Verstappen de komende twee races 'mag' verliezen van Hamilton. Als Verstappen dan twee keer tweede wordt, komt hij gelijk aan het aantal punten van Hamilton, waardoor het aan zal komen op de laatste race van het seizoen.

Gelukkig hoeft Verstappen in het kampioenschap niet verder achterom te kijken dan de tweede plek, want Valtteri Bottas volgt met 203 punten op gepaste afstand, net als Sergio Perez (P4) op 178 punten. Hamilton en Verstappen knokken dus echt met z'n tweeën voor de titel en het is niet te voorspellen wie van de twee zich uiteindelijk wereldkampioen van 2021 mag noemen. Bekijk hier de volledige stand in het WK.

Racen bij schemerlicht in Qatar

Het tijdsverschil met de Qatarese hoofdstad Doha is twee uur, wat betekent dat we te maken zullen krijgen met ietwat aangepaste tijden. Wel zijn de racetijden zoals we gewend zijn van Europese Grands Prix, omdat er voor is gekozen om de races in Qatar relatief laat op de dag te houden. De kwalificatie en de race zullen namelijk om 17:00 uur lokale tijd worden gehouden, tien minuten na zonsondergang.

SessieDatumTijd
Vrije Training 1Vrijdag 19 november11:30 - 12:30
Vrije Training 2Vrijdag 19 november15:00 - 16:00
Vrije Training 3Zaterdag 20 november12:00 - 13:00
KwalificatieZaterdag 20 november15:00 - 16:00
RaceZondag 21 november15:00 - 17:00

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws