Robyn aangekondigd als eerste CEO ooit voor de FIA Formule 1
Formule 1

Robyn aangekondigd als eerste CEO ooit voor de FIA

Robyn aangekondigd als eerste CEO ooit voor de FIA

Natalie Robyn is door de FIA aangekondigd als haar eerste CEO ooit. De Amerikaanse zal binnenkort aantreden in haar functie, waarmee ze dus de eerste CEO wordt in de geschiedenis van de FIA. Het doel van haar aanstelling is om de FIA te verbeteren en oog te houden op de financiën van de federatie.

Met de aankondiging van Robyn haalt de FIA een vrouw in huis met de nodige ervaring binnen de autobranche en de financiële sector. De Amerikaanse was eerder werkzaam in het management van Volvo, Nissan en DaimlerChrysler. Als CEO van de FIA wordt ze verantwoordelijk gehouden voor het succesvol functioneren van het veiligheidsorgaan van de autosport.

In haar rol, die dus nieuw is bij de FIA, is Robyn verantwoordelijk voor het succesvol opereren en de financiële prestaties van een geïntegreerde en op elkaar afgestemde FIA-administratie. Daarnaast zal zij ook de algemene strategie aansturen om de visie van de leiding op de hervorming van de federatie tot uiting te brengen.

'Transformerend moment voor FIA'

In een persbericht reageert Mohammed Ben Sulayem, president van de FIA, op de aankondiging. 'De benoeming van Natalie Robyn als onze allereerste CEO is een transformerend moment voor onze federatie. Haar uitgebreide ervaring en leiderschap zullen cruciaal zijn om onze financiën, management en activiteiten te verbeteren. Ze heeft een bewezen staat van dienst op het vlak van diversificatie en groei, alsook op het vlak van de ontwikkeling van leidinggevende capaciteiten die een uiterst waardevolle aanwinst zullen zijn voor de FIA en onze leden.'

Ook Robyn zelf reageerde op haar aanstelling. 'Ik ben zeer verheugd om als eerste CEO van de FIA benoemd te worden op zo'n belangrijk en opwindend moment voor de federatie. Ik kijk ernaar uit om met de leden, het senior leadership-team en de voorzitter samen te werken om hun visie van hervorming en groei te realiseren met de betrokkenheid van alle medewerkers.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws