Rosberg: 'Hij was de beste aller tijden' Formule 1
Formule 1

Rosberg: 'Hij was de beste aller tijden'

Rosberg: 'Hij was de beste aller tijden'

De wereldkampioen van 2016 Nico Rosberg hangt nog vrij vaak rond in de paddock, tegenwoordig als Sky Sports-commentator. De Duitser heeft vaak zijn mening klaarstaan over recente en minder recente voorvallen. Tegenover Soymotor geeft hij aan in een opvallende volgorde wie volgens hem de beste rijders aller tijden zijn.

Als vijfde beste ziet Rosberg Alain Prost, de Professor, die op berekenende wijze zichzelf naar vier wereldtitels reed. 'Maar eigenlijk was Mika Hakkinen de held van mijn jeugd vroeger.' Daarna noemt hij Lewis Hamilton, en opvallend genoeg Ayrton Senna als derde. Normaal gesproken is Rosberg lyrisch over de kunsten van Hamilton, waar hij vier seizoenen naast reed bij het team van Mercedes tussen 2013 en 2016. 'Senna had veel meer dan drie titels kunnen behalen, als hij niet het ongeluk had gehad in Imola.'

Rosberg vindt Juan-Manuel Fangio de op een na beste rijder aller tijden. De Argentijn behaalde in de zeer gevaarlijke jaren vijftig maar liefst vijf wereldtitels, en bracht het er levend van af. De oude rijder was snel in iedere auto waar hij instapte. 'Voor vroeger zou ik hem noemen.' Maar er is maar één rijder het beste: Michael Schumacher. 'Ik was zijn teamgenoot. Hij is iemand met capaciteit voor alles.' (Foto: Sky Sports)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws