Verstappen vereerd door prijs bij Laureus Awards: 'Het betekent heel erg veel' Formule 1
Formule 1

Verstappen vereerd door prijs bij Laureus Awards: 'Het betekent heel erg veel'

Verstappen vereerd door prijs bij Laureus Awards: 'Het betekent heel erg veel'

Max Verstappen is heel erg blij dat hij beslag heeft weten te leggen op de Laureus Award. Afgelopen weekend won de coureur van Red Bull Racing de Grand Prix van Emilia Romagna en een paar uur later werd bekendgemaakt dat hij een andere prestigieuze prijs in ontvangst mocht nemen. Door zijn prestaties in het Formule 1-seizoen van 2021 mag Verstappen zichzelf Sportman van het Jaar noemen.

'Het betekent heel veel', begint Verstappen in de Twitter-video. 'Het is heel erg speciaal dat de Laureus-academie, met alle legendes, op mij heeft gestemd.' Het was voor de Nederlander altijd al zijn doel om de Formule 1-titel op zijn naam te schrijven. Dat is hem vorig jaar gelukt en daar wordt hij nu opnieuw voor beloond. 'Toen ik aan het opgroeien was, dacht ik eigenlijk alleen maar aan het bereiken van de Formule 1 en het winnen van de wereldtitel. Natuurlijk zijn er dan ook nog andere prijzen die je kan winnen en de Laureus Award is natuurlijk één van de meest prestigieuze in de wereld.'

Verstappen denkt terug aan 2021 en Abu Dhabi

Het kampioenschap werd vorig seizoen niet zonder slag of stoot gewonnen. Na een intens gevecht met Lewis Hamilton trok Verstappen pas in de laatste race aan het langste eind. 'Het was heel erg hectisch, maar natuurlijk was ik blij met de uitkomst. Maar dat heb ik niet kunnen bereiken zonder hard te werken en de jaren van voorbereiding.' De Red Bull-coureur kijkt dan ook graag terug naar de laatste race van het seizoen in Abu Dhabi. 'Het ging zo snel op dat moment. Ik moest gaan voor de inhaalactie. Er stond zoveel druk op, maar toen ik de leiding had in de laatste sector wist ik dat we zouden winnen.'

Ondanks dat de regerend wereldkampioen is benoemd tot Sportman van het Jaar bij meerdere prijsuitreikingen weet de Red Bull-coureur dat hij niet kan doen zonder zijn team. Hij ziet dan ook dat de Formule 1 een aparte sport is. 'Het is absoluut een teamprestatie. Zonder mijn team kan ik niet presteren. Formule 1 is in dat opzicht ook een hele andere sport dan sommige andere sporten. Ik kan zo fit zijn als ik wil, maar je hebt een team nodig die je een goede auto kan geven', aldus Verstappen.

Verstappen wint de Laureus Award

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws