Russell is het niet helemaal met Hamilton eens: 'De auto's waren vergelijkbaar' Formule 1
Formule 1

Russell is het niet helemaal met Hamilton eens: 'De auto's waren vergelijkbaar'

Russell is het niet helemaal met Hamilton eens: 'De auto's waren vergelijkbaar'

Lewis Hamilton denkt dat het verschil in prestaties tussen hemzelf en teamgenoot George Russell tijdens de Grand Prix van Bahrein deels toe te schrijven is aan dat de beide Mercedes-coureurs met verschillende set-ups tijdens de race reden, maar volgens Russell waren de auto's wel gelijkwaardig.

De Grand Prix van Bahrein bleek uiteindelijk niet de droomstart voor Mercedes waar de Duitse renstal op had gehoopt. Russell kon nog even voor een podiumplaats vechten aan het begin van de race, hij haalde Charles Leclerc in tijdens een gevecht voor de tweede plaats, maar eindigde uiteindelijk alsnog als vijfde. Hamilton wist wel twee plekken goed te maken tijdens de race, maar was ook niet uiterst tevreden met P7. Volgens de zevenvoudig wereldkampioen waren de verschillen tussen de twee teamgenoten deels toe te schrijven aan de verschillende set-ups waarmee de beide Mercedes-rijders mee reden.

'(Op donderdag tijdens de vrije trainingen, red.) tijdens mijn werk reden we (Hamilton en Russell, red.) met identieke auto-instellingen en ik voelde me geweldig', legde de zevenvoudig wereldkampioen toentertijd uit, tegenover PlanetF1. 'We gingen beide een eigen kant uit, hij (Russell, red.) ging de ene kant op en ik de andere (betreffende de instellingen, red.). Je zou kunnen zeggen dat mijn set-up niet goed was voor een enkele ronde, maar ik hoop dat hij goed is in de race.'

Russell: 'De auto's zijn vergelijkbaar'

Na de race werd Russell gevraagd naar het verschil bij de instellingen tussen hemzelf en zijn teamgenoot, waarop de Brit antwoordde dat de Mercedes-coureurs wel degelijk met een vergelijkbare set-up reden. 'Ik weet eerlijk gezegd niet wat de grote verschillen zijn, want voor zover ik weet zijn de auto's vergelijkbaar', aldus Russell, die wel denkt dat zijn auto beter afgesteld was voor de race. 'Ik richt me niet zozeer op zijn set-up. De mijne was eigenlijk meer afgesteld op de race dan de set-up die hij reed. Tenminste, dat was zo op vrijdag (tijdens de kwalificatie, red.).'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws