Verstappen zoekt oplossing voor kwalificatie: 'Die kunnen er meer uithalen over één ronde' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen zoekt oplossing voor kwalificatie: 'Die kunnen er meer uithalen over één ronde'

Verstappen zoekt oplossing voor kwalificatie: 'Die kunnen er meer uithalen over één ronde'

Max Verstappen verbaasde zichzelf door de Grand Prix van Bahrein met een ruime voorsprong te winnen. De Red Bull-coureur liet in de vrije trainingen geen goede indruk achter en ook in de kwalificatie ging het allemaal niet vanzelfsprekend. Op de persconferentie van vrijdag liet Verstappen nog duidelijk weten dat hij geen rekening hield met een marge van een halve seconde per ronde op het hele veld.

Toch kreeg George Russell gelijk. Op nieuwe softs ging Verstappen zelfs twee seconden sneller dan de rest om zo de snelste raceronde te pakken. Ondanks dat hij daarbij al zijn elektrische systemen moest gebruiken, laat dat ook zien dat Verstappen veel over had en dat verbaasde hem. Wat het voor de race ook een stuk lastiger maakte, was om de goede balans te vinden. Dat had dan weer te maken met de wind.

Nauwelijks wind

Omdat er op zaterdag nauwelijks wind was, zat Verstappen weer met het juiste gevoel in de RB20. Daarmee waren de omstandigheden namelijk vergelijkbaar met de eerdere testdagen, waarin Red Bull ook een goede indruk achterliet. Doordat Verstappen geen rekening meer hoefde te houden met de wind, kon hij zich een stuk beter concentreren op het managen van zijn banden, zo liet hij optekenen op de persconferentie.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen red bull bahrein gp 2024
Max Verstappen lag de hele race in Bahrein aan de leiding, iets waar hij zelf geen rekening mee hield.

Zelf had Verstappen niet verwacht een halve seconde per ronde sneller te zijn. Daarmee wil hij aangeven dat deze prestatie niet wil zeggen dat het in de komende races weer zo makkelijk gaat. Zijn conclusie op basis van de kwalificatie is dat de andere teams een stuk dichterbij zijn gekomen. Toch is de Red Bull altijd al beter gebleken in de race, weet ook Verstappen.

Focus op race

'Ik denk dat we om wat voor reden dan ook iets minder goed zijn over één ronde', vertelt Verstappen in gesprek met Motorsport.com. 'Gelukkig is onze race pace op de meeste circuits erg goed. Natuurlijk focus ik me qua afstelling iets meer op de race, al lijkt het er vooral op dat andere teams er op de één of andere manier meer uit kunnen halen over één ronde. Daar zullen we voor de komende races nog wel naar kijken, al waren de omstandigheden in de voorbije dagen ook niet in ons voordeel', besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws