Russell ziet VAR-systeem als stap in de goede richting: 'Het is een geweldige oplossing' Formule 1
Formule 1

Russell ziet VAR-systeem als stap in de goede richting: 'Het is een geweldige oplossing'

Russell ziet VAR-systeem als stap in de goede richting: 'Het is een geweldige oplossing'

Dit seizoen gaat de Formule 1 van start met een verandering in de structuur van de wedstrijdleiding. Michael Masi werd uit zijn functie ontheven, en hij wordt vervangen door Eduardo Freitas en Niels Wittich. Bovendien krijgt de koningsklasse van de autosport ook een eigen VAR-systeem. George Russell is tevreden met de ontwikkeling binnen de Formule 1.

De beslissingen van Masi werden het gehele seizoen onder een vergrootglas gelegd, vanwege de intense titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi maakte de Australiër opnieuw een controversiële beslissing. Dat kostte Masi uiteindelijk zijn rol als wedstrijdleider. Bovendien krijgen de nieuwe raceleiders extra hulp. 'De GDPA (Grand Prix Driver's Association, red.) sprak met de FIA en zij wilden na Abu Dhabi snel een oplossing vinden', zegt Russell geciteerd door Autosport Web.

'Ik denk dat het VAR-systeem een geweldige oplossing is', vervolgt de Mercedes-rijder. De beelden van de race worden, wanneer nodig, doorgestuurd naar Virtual Race Control Room. Zij ondersteunen de wedstrijdleiders en de stewards bij het maken van een beslissing omtrent incidenten gedurende de race. 'Het is overduidelijk dat de wedstrijdleiding meer hulp tot zijn beschikking moest hebben. Zij krijgen informatie die zij moeten analyseren en daardoor kunnen de beslissingen uiteindelijk ook sneller gemaakt worden.'

Russell: 'Nieuwe systeem heeft tijd nodig'

Ondanks dat het nieuwe systeem een stap in de juiste richting is, denkt Russell niet dat er geen controversiële beslissingen worden gemaakt. 'Het is een goede oplossing, maar deze methode heeft natuurlijk tijd nodig om geoptimaliseerd te worden.' Bovendien hoopt de Brit dat de Formule 1 door de jaren heen nog meer hulpmiddelen ter beschikking stelt aan de wedstrijdleiding. 'Ik denk dat het een voordeel zal zijn om dit systeem steeds meer in te zetten', aldus Russell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws