Sainz weet dat Ferrari sinds 2008 op de titel aast: 'Ik kan geen winnende auto van het team eisen' Formule 1
Formule 1

Sainz weet dat Ferrari sinds 2008 op de titel aast: 'Ik kan geen winnende auto van het team eisen'

Sainz weet dat Ferrari sinds 2008 op de titel aast: 'Ik kan geen winnende auto van het team eisen'

Carlos Sainz zegt dat hij niet van Ferrari kan eisen dat het team hem een winnende auto bezorgt in 2024. De Spanjaard weet echter dat Ferrari altijd wil winnen en hij werkt nauw samen met het team om dat zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen. Er valt daarbij niets te eisen, want het is sinds 2008 het doel om de titel naar Maranello te halen.

De laatste keer dat het Italiaanse team een titel won, was in 2007, met Kimi Raïkkönen. Ferrari gaat in 2024 voor de zestiende keer een poging doen om de grootste bokaal opnieuw naar Maranello te halen. Het gaat niet helemaal volgens plan, en Sainz ziet dat zijn team nog een grote stap moet zetten om Red Bull Racing uit te dagen. Hij snapt dat het moeilijk is voor de Italiaanse renstal. 'Je kunt niets van Ferrari eisen', zegt de Madrileen bij een persmoment van de voormalige sponsor Estrella Galicia. 'Ze zijn de eersten die in de schijnwerpers staan en zichzelf onder druk zetten om te moeten winnen. Het is sinds 2008 elk jaar ons doel om kampioen te worden.'

In 2022 begon het jaar nog goed voor de Italiaanse renstal, maar uiteindelijk gingen de titelkansen in rook op. In 2023 kwam Ferrari niet in de buurt van het winnen van de titel, en dat leverde frustraties op. 'Ik kan alleen verbeteringen aan de auto van Ferrari eisen, en dat alleen als ik heb bewezen dat de auto op dat punt verbeterd moet worden', gaat Sainz verder. 'Ik weet vrij precies in welke richting we de auto moeten ontwikkelen en ik wil dat de ingenieurs precies dat doen. Maar ik kan niet van hen eisen dat ze me een winnende auto bezorgen. Ferrari wil altijd winnen en ik werk nauw met hen samen om dat zo snel mogelijk te bereiken.'

'Maar dat betekent niet dat we races zullen winnen'

Om in ieder geval mee te doen aan de titelstrijd zal de Scuderia wel wat races moeten gaan winnen. 'Dat zullen we zien', antwoordt Sainz. 'Ik heb het gevoel dat we als team zeker in staat zijn om ons te verbeteren, maar dat betekent niet per se dat we races zullen winnen', erkent de 29-jarige. 'Daarvoor is een grote stap nodig. Dit doel bereiken zal niet alleen voor Ferrari een zware taak zijn, maar ook voor Aston Martin, Mercedes en McLaren. Het zal niet gemakkelijk zijn om Red Bull te verslaan in de strijd om het kampioenschap, vooral na dit seizoen. Maar als iemand deze uitdaging aandurft, is het Ferrari wel. We hebben gedurende het seizoen aanzienlijke vooruitgang geboekt en het jaar op een hoogtepunt afgesloten', aldus Sainz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws