Norris moet bij McLaren blijven: 'Overstap naar Red Bull is het risico niet waard' Formule 1
Formule 1

Norris moet bij McLaren blijven: 'Overstap naar Red Bull is het risico niet waard'

Norris moet bij McLaren blijven: 'Overstap naar Red Bull is het risico niet waard'

Voormalig Formule 1-coureur Johnny Herbert heeft Lando Norris gewaarschuwd om zijn leven niet moeilijker te maken door McLaren te verruilen voor Red Bull. De 24-jarige coureur is gedurende het 2023-seizoen in verband gebracht met een overstap naar de Oostenrijkse renstal, maar Herbert betwijfelt of het het risico waard zou zijn om een overstap te maken.

Norris liet in het 2023-seizoen goede dingen zien bij de Britse renstal, die haar weg omhoog aan het knokken was. Met zeven podiumplaatsen werd hij bestempeld als de beste coureur zonder een overwinning. Vanwege zijn goede prestaties werd hij in verband gebracht met Red Bull, die kampte met de tegenvallende resultaten van Sergio Pérez. Meerdere keren werd er echter benoemd dat Norris nog een contract heeft bij McLaren tot 2025. 'Ik denk dat als we het puur vanuit het perspectief van de coureur bekijken, je altijd zult proberen uit te zoeken wat je ten goede zal komen', zegt Herbert in gesprek met Express Sport.

'Is het risico voor hem om naar Red Bull te gaan het waard in de situatie waarin hij zich nu bevindt?' vraagt Herbert zich af. 'McLaren doet het echt heel goed. McLaren is blij met hem in het team. Hij presteert wanneer de auto goed werkt... Is het de moeite waard? Persoonlijk denk ik van niet, ik denk niet dat het de moeite waard is', legt de Brit uit. 'Hij is nog jong, hij zal nog beter worden. McLaren is misschien op een zeer goede koers om in een sterkere positie te zitten in 2024. We moeten natuurlijk afwachten, maar ik zie niet in waarom hij zijn leven een beetje moeilijker zou willen maken als hij momenteel in een zeer goede positie verkeert.'

Ook Marko was onder de indruk van Norris: 'Veruit de sterkste van de jonge coureurs'

Red Bull heeft hier en daar wat laten merken over haar interesse in Norris, maar het is nog de vraag of hij los te weken is bij McLaren, en wat het toekomstige plan is van de Oostenrijkse renstal betreffende de teamgenoot van Max Verstappen. 'Hij heeft een contract met McLaren tot 2025, maar hij is veruit de sterkste van de jonge coureurs', zei Red Bull-adviseur Helmut Marko eerder in het 2023-seizoen. 'Zijn jeugdige aard zou ook het beste bij Red Bull passen. En het is geen geheim dat Max en hij goede vrienden zijn.' McLaren kreeg in 2023 de stijgende lijn te pakken. Of de Britse renstal Red Bull in 2024 te pakken kan krijgen, is nog even afwachten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws