Oud-Ferrari-president zou bij ontslag buiten F1 zoeken naar vervanger Binotto Opinie
Opinie

Oud-Ferrari-president zou bij ontslag buiten F1 zoeken naar vervanger Binotto

Oud-Ferrari-president zou bij ontslag buiten F1 zoeken naar vervanger Binotto

Ferrari zou ook buiten de Formule 1 moeten zoeken naar een vervanger voor Mattia Binotto, mocht de huidige teambaas op korte termijn ontslagen worden. Dat zegt oud-Ferrari-president Luca di Montezemolo in gesprek met L'Equipe. De Italiaan deed hetzelfde toen hij Jean Todt wegkaapte bij het rally- en enduranceteam van Peugeot in 1993.

Di Montezemolo laat het wel in het midden of hij vindt dat Binotto ontslagen moet worden. 'Wie ben ik om daar wat over te zeggen? Ferrari is als de Italiaanse vlag, een nationaal monument. Voordat ik Todt in 1993 naar Maranello haalde, heb ik lang over deze keuze nagedacht. Er was een enorm circus in de media, maar als ik een nieuwe baas zou zoeken, zou ik buiten de Formule 1 kijken.'

'Binotto vangt kogels voor zijn mensen'

Ferrari maakt dit seizoen met regelmaat fouten, maar Di Montezemolo vindt het makkelijk om te wijzen naar Binotto: 'We maken allemaal fouten. In mijn tijd hebben we ze ook gemaakt en Red Bull Racing en Mercedes maken ze ook. Bij Ferrari is het alleen veel zichtbaarder. Binotto heeft de intelligentie om zijn team altijd te beschermen. Hij vangt kogels op voor zijn mensen.'

Toch is het volgens de oud-Ferrari-topman de vraag of Binotto de juiste man op de juiste plek is. Di Montezemolo vindt het een kwestie van je fouten begrijpen, om ze vervolgens niet meer te maken. Dat gebeurt nu alleen te weinig. 'Binotto is een geweldige technisch directeur, maar het leiden van het raceteam is toch net wat anders', aldus Di Montezemolo.

Registreer hier om mee te discussiëren!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws