Wist Je Dat | Verstappen eindigde in Monaco pas voor het eerst sinds 2020 weer op P3 Formule 1
Formule 1

Wist Je Dat | Verstappen eindigde in Monaco pas voor het eerst sinds 2020 weer op P3

Wist Je Dat | Verstappen eindigde in Monaco pas voor het eerst sinds 2020 weer op P3

In ieder Formule 1-seizoen zijn er interessante statistieken en dat is in 2022 niet anders. In de rubriek Wist je Dat licht F1Maximaal een aantal van deze statistieken uit. Dit keer staat in het teken van de derde plaats: een plek waarop Max Verstappen sinds het 2020-seizoen niet meer heeft gestaan.

Tenminste, tot aan de Grand Prix van Monaco eerder dit jaar. Die race was pas de eerste keer in twee jaar tijd waarin Verstappen op de derde plaats in een race eindigde. De laatste keer dat de coureur van Red Bull Racing op de derde plek belandde, was de Grand Prix van Portugal van 2020. Die race begon de Nederlander als derde en eindigde daar dus ook.

Verstappen dominant na laatste derde plaats in F1

Daarna volgde een lange, lange reeks met louter overwinningen, tweede plaatsen, een sporadische zevende of negende plaats of uitvalbeurten. Het leek wel alsof Verstappen een allergie had aan de derde plaats. In ieder geval als het op de zondag aankwam, want in de kwalificatie werd hij nog wel twaalf keer derde. Vanaf die derde startplaats won de Limburger in die tijd nog wel vier keer.

Zoals eerder vermeld, kwam die reeks tot een einde in Monaco. Daar startte Verstappen als vierde nadat hij zijn snelste tijd in Q3 niet meer kon verbeteren. Dat had alles te maken met een crash van Sergio Pérez, waar later in het seizoen nog veel om te doen was. Het ongeval leverde een rode vlag-situatie op en de Mexicaan startte daardoor, toevallig, als derde en vóór Verstappen.

Doordat Ferrari totaal de mist inging met de strategie van Charles Leclerc en een overcut op Carlos Sainz slaagde, won Pérez de race op het Circuit de Monaco. Sainz werd tweede, terwijl Verstappen weer eens voelde hoe het ook alweer was om derde te worden. Daarvoor werd in de eerste races van 2022 enkel gewonnen, of viel de inmiddels 25-jarige uit met technisch malheur.

Laatste derde plaats startsein voor bijzondere reeks resultaten Verstappen

In die zin was het ook een primeur dat Verstappen voor het eerst in 2022 op het podium eindigde zonder te winnen. Dat zou na die race in het prinsendom nog maar één keer gebeuren, met een tweede plek tijdens de Grand Prix van Oostenrijk om precies te zijn. Verder waren alle podiumfinishes meteen een overwinning en stond Verstappen níét op het podium, dan werd hij zesde (eenmaal) of zevende (tweemaal).

Om alles nog maar even op een rijtje te zetten: na zijn laatste derde plaats in 2020 won Verstappen 26 keer, eindigde hij tien keer als tweede en viel hij zeven keer uit. Uitvalbeurten niet meegerekend, eindigde de tweevoudig wereldkampioen van Red Bull slechts vijf keer niet op het podium. Die derde plaats in Portugal lijkt, terugkijkend op de afgelopen periode, het startsein te zijn geweest voor een bijzondere reeks resultaten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws