Sauber slaat Audi-geruchten in de wind: 'De toewijding is er' Formule 1
Formule 1

Sauber slaat Audi-geruchten in de wind: 'De toewijding is er'

Sauber slaat Audi-geruchten in de wind: 'De toewijding is er'

Sauber benadrukt dat de toewijding van Audi om samen te werken vanaf 2026 onveranderd blijft. Onlangs werd er gesuggereerd dat de ingetogen voorbereidingen wellicht betekenden dat Audi toch de stekker eruit zou willen trekken, maar daar is niets van waar. De reden voor gebrek aan communicatie komt volgens Alfa Romeo-teambaas Alessandro Alunni Bravi omdat Sauber eerst de samenwerking met Alfa Romeo af wil ronden.

De Duitse fabrikant uit Ingolstadt kondigde vorig jaar aan dat het akkoord was gegaan om een strategische partner te worden van Sauber om officieel toe te treden als fabrieksteam in 2026, terwijl Sauber eerder dit jaar bevestigde dat Audi een niet nader genoemd aandeel had gekocht. Sindsdien is Audi echter uit de schijnwerpers gebleven en heeft het weinig onthuld over zijn voortgang, een benadering die heeft geleid tot enige twijfel over zijn toewijding. Eerder dit jaar waren er speculaties dat de fabrikant achterliep in de ontwikkeling van zijn krachtbron, terwijl er onlangs een bericht in de Duitse pers verscheen dat Audi zelfs overwoog om zich terug te trekken uit zijn plannen om toe te treden tot de Formule 1.

'Audi heeft een sterke toewijding aan de Formule 1 en, natuurlijk, samen met Sauber, komt deze toewijding voort uit een beslissing niet alleen van de raad van bestuur van Audi, maar ook de adviesraad van Audi en de raad van toezicht van Audi/Volkswagen', geeft Bravi aan in gesprek met Autosport. 'Dus, het is een groepsbeslissing en de toewijding is er. De reden voor het gebrek aan communicatie is eenvoudig. We zijn Alfa Romeo F1 Team Stake. Dus, tot het einde van het jaar hebben we bepaalde beperkingen in het communiceren over het team, over de toekomst, over de betrokkenheid van Audi, en we respecteren Alfa Romeo volledig voor dit', verklaart de Italiaan.

Tekst gaat verder onder de foto

Sauber slaat Audi-geruchten in de wind: 'De toewijding is er'
Audi wil nog steeds niets liever dan in 2026 toetreden tot de F1 nadat veel successen te hebben geboekt in andere klassen. (Foto: FIA)

Daarbij laat de Alfa Romeo-teambaas weten dat Sauber liever geen aankondigen meer doet over dingen die niet gerelateerd zijn aan de races en het kampioenschap. 'De toewijding, zoals ik al zei, is er', bevestigt Bravi. Terwijl de volledige overname van Sauber door Audi in fasen wordt gepland en pas in 2026 volledig zal zijn afgerond, heeft Bravi ontkend dat er enige staat van verwarring is in het team wat betreft de investeringsplannen voordat het Duitse bedrijf volledig de leiding heeft. Eerst zal de samenwerking met het Italiaanse merk Alfa Romeo afgerond worden voordat ze verder gaan. Het team heeft immers vanaf 2019 de naam Alfa Romeo gedragen.

'Het gaat niet om de betrokkenheid van Audi bij de financiering van het team'

Op dit moment is Sauber vooral bezig met de ontwikkeling van de structuur van het team. 'We hebben een sterk aanwervingsplan', vervolgt Bravi. 'James Key (nieuwe technisch directeur, red) is er een van, maar we hebben wekelijks nieuwe aanstellingen. Het gaat niet om de betrokkenheid van Audi bij de financiering van het team of het ondersteunen van dit ontwikkelingsproces', legt de Italiaan uit. 'We hebben twee eigenaars, weet je, twee aandeelhouders. Er is een governance-structuur op basis van de verschillende stadia van de transactie die voorafgaand aan het seizoen 2026 zal zijn voltooid. We gaan door met het investeringsplan, met alles, in overeenstemming met de overeengekomen governance.'

Verstappen kan dit weekend in Brazilië zijn zeventiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws