De snelle reactie van Aston Martin: 'We hebben vorig jaar van Kevin geleerd' Formule 1
Formule 1

De snelle reactie van Aston Martin: 'We hebben vorig jaar van Kevin geleerd'

De snelle reactie van Aston Martin: 'We hebben vorig jaar van Kevin geleerd'

Aston Martin-teambaas Mike Krack steekt de loftrompet voor zijn team nadat ze ontzettend snel reageerden op de veranderende omstandigheden tijdens de kwalificatie. De Britse renstal heeft tijdens de kwalificatie op vrijdag de tweede startrij weten te veroveren en hoopt dit resultaat de rest van het weekend door te zetten.

Lance Stroll wist tijdens de kwalificatie de derde snelste tijd neer te zetten en Fernando Alonso start vlak achter zijn teamgenoot op de vierde plek. Het is lang geleden dat Aston Martin zulke resultaten heeft neergezet in een kwalificatie. ‘Het is een goed resultaat vandaag, ik denk dat we allemaal heel blij kunnen zijn met wat we hebben bereikt’, vertelt Krack aan de internationale media.

De nodige snelle reactie

Krack laat weten dat de keuze die het team heeft gemaakt om zo snel mogelijk naar buiten te gaan toen de wolken begonnen te dreigen, alles te maken had met de Grand Prix in Brazilië het voorgaande jaar. In 2022 pakte Kevin Magnussen poleposition tijdens slechte weersomstandigheden in São Paulo. ‘We hebben vorig jaar met Kevin geleerd dat je bij zulk dreigend weer de eerste moet zijn’, vertelt de teambaas. ‘Het is waar dat je de temperatuur van de banden verliest. Maar als je de regen een beetje voor bent en iemand anders krijgt de regen, dan heeft dat een veel grotere impact dan de temperatuur van de banden’, legt hij verder uit.

De keuze van Aston Martin om gelijk naar buiten te gaan, gaat gepaard met verschillende risico’s. Volgens Krack is het echter een beslissing die je moet durven nemen en dat was precies wat zijn team goed deed op vrijdag. ‘Het werk aan de pitmuur vandaag was echt van wereldklasse. En de coureurs hebben het fantastisch gedaan. Daarnaast waren we ook heel, heel sterk in de garage’, prijst hij.

Lichtpuntje in het donker

Aston Martin lijkt een moeilijk tweede deel van het seizoen te hebben. Het team heeft meerdere keren upgrades aan de auto’s toegevoegd die echter alleen maar leken te tegenwerken. ‘Het is een mix. Ik zeg altijd dat de auto's erg ingewikkeld zijn, heel complex, en dat moet je proberen te begrijpen’, legt Krack uit over de situatie.

Toch blijft de teambaas positief, vooral na het resultaat van vrijdag. ‘Grote complimenten voor iedereen in de fabriek en hier, hoe hard iedereen de afgelopen weken heeft gewerkt om dit allemaal te definiëren, maar ook om een richting uit te zetten voor volgend jaar. Ik denk dat dit een beloning is voor iedereen.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws