Saward: 'Red Bull zou de hele staff ontslaan om wereldkampioen te worden' Formule 1
Formule 1

Saward: 'Red Bull zou de hele staff ontslaan om wereldkampioen te worden'

Saward: 'Red Bull zou de hele staff ontslaan om wereldkampioen te worden'

Formule 1-journalist Joe Saward vertelt in de podcast Missed Apex over de uitspraak die Christian Horner pas deed, dat Red Bull mogelijk 4 races moet missen, maar de journalist gelooft niet dat het gaat gebeuren. Ook heeft hij het over de moeilijkheden voor een nieuwe deal tussen de Formule 1 en Monaco, en het budgetplafond.

Saward gaat in op het budgetplafond: 'De regels die ze hebben afgesproken zijn een beetje raar, ze hebben niks erin gezet over inflatie. Mensen in de marketingafdeling zijn het makkelijkst te ontslaan maar die zijn nog vrijgesteld van het budget. De uitspraak van Horner dat Red Bull misschien wel vier races moet missen was een rare uitspraak, ze gaan niet de laatste vier races missen. Hij wil wereldkampioen worden, dus Horner gaat wel een manier vinden, hij zou de hele staff desnoods ontslaan om wereldkampioen te worden.'

Problemen tussen de Formule 1 en Monaco

Saward begint met uitleggen waar de problemen zitten voor een nieuwe deal met Monaco. 'Het zou enorm jammer zijn als Monaco er volgend jaar niet is, maar we moeten wel veranderingen toepassen. De president van Automobile Club de Monaco, Michel Boeri, zit er al vijftig jaar, en hij is niet zo van het doorvoeren van verandering. Sinds 2010 hebben ze geen onderhandelingen meer gevoerd. De deal zou eigenlijk in 2020 eindigen, maar door de pandemie hebben ze de deal kunnen verlengen tot 2022.'

Daarom was er volgens Saward geen kwalificatie op donderdag dit jaar. Een deal wordt ingewikkeld door de tv rechten, het niet willen aanpassen van het circuit, en dat je er niet kan inhalen, aldus de Engelsman. 'Wij zijn Monaco, en als je het niet leuk vindt heb je pech, is hoe ze denken, maar de Formule 1 kan gewoon zeggen oké is goed, dan racen we er niet meer.' Daarnaast heeft Monaco een samenwerking met Tag Heuer, terwijl de Formule 1 samenwerkt met Rolex, ook dat zal een belangrijk punt in de onderhandelingen worden.

Red Bull gaat niet vier races missen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws