Boordradio's kwalificatie | Leclerc woedend: 'Goed, echt geweldig, f*cking geweldig' Formule 1
Formule 1

Boordradio's kwalificatie | Leclerc woedend: 'Goed, echt geweldig, f*cking geweldig'

Boordradio's kwalificatie | Leclerc woedend: 'Goed, echt geweldig, f*cking geweldig'

De kwalificatie voorafgaand aan de sprintrace van de Grand Prix van Brazilië leverde mooie momenten op. Zo ook voor de boordradio's, waarop we onder meer horen hoe Charles Leclerc en Ferrari niet voor de eerste keer dit seizoen niet op dezelfde lijn zitten. Ook Kevin Magnussen en zijn eerste poleposition komen aan bod.

Q1 begon in natte, maar opdrogende omstandigheden. Pierre Gasly ging als eerste naar de zachte band toe, maar bij Ferrari wachtte men af. Zo erg zelfs, dat bij de bandenwissel van Leclerc juist de banden nog niet klaar stonden. 'Waar wachten we op?', was de Monegask gefrustreerd. Eenmaal op de baan kwam hij achter Yuki Tsunoda terecht. 'Tsunoda kom op! Yuki is een grap, Yuki is een grap', aldus Leclerc, die wel doorging naar Q2.

In Q2 was het grotendeels droog. Tot het einde van de sessie, toen het plotseling begon te druppelen. 'Er is een beetje regen op mijn vizier bij bocht 4 en de laatste sector', was Esteban Ocon de eerste die melding maakte van de wisselende omstandigheden. Carlos Sainz zei het vervolgens ook en Max Verstappen wist het zeker: 'Het wordt zeker donkerder, het begint wat te miezeren.'

Leclerc gefrustreerd, Magnussen euforisch

Leclerc had gehoopt dat alle drama in Q1 was achtergebleven. Tevergeefs, want nog voordat het licht aan het eind van de pitstraat op groen ging, ging het alweer helemaal fout. 'Ben ik de enige op inters?', vroeg de 25-jarige zich af. Het antwoord: ja, dat was hij inderdaad. Na zijn opwarmronde wilde Ferrari Leclerc weer naar binnenhalen, maar ook dat ging fout.

De pitmuur leek niet in de gaten te hebben dat de Monegask al voorbij was gereden aan de pitingang en bovendien al in bocht 1 zat. 'Goed, echt geweldig, f*cking geweldig', was Leclerc zwaar gefrustreerd. Even later kwam een code rood door een spin van George Russell. De baanomstandigheden verslechterden en niemand kon meer verbeteren. Een verrassende naam stond op dat moment bovenaan: Kevin Magnussen.

Toen de rode vlag werd gezwaaid, kwam de ingenieur van de Deen al op de boordradio. 'Dat is pole.' Magnussen vroeg zich af of hij een grap maakte. 'Nee, het is echt', antwoordde zijn ingenieur. 'Wauw, ik heb me nog nooit zo gevoeld. Maar nog niet vieren, nog niet vieren!', was de 30-jarige zowel euforisch als voorzichtig. Uiteindelijk was de baan er zo slecht aan toe, dat niemand meer verbeterde. Oftewel: pole voor Magnussen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws