Gasly neemt het heft in eigen handen: 'Ik heb het al besproken met de FIA' Formule 1
Formule 1

Gasly neemt het heft in eigen handen: 'Ik heb het al besproken met de FIA'

Gasly neemt het heft in eigen handen: 'Ik heb het al besproken met de FIA'

Pierre Gasly eist dat de FIA maatregelen zal nemen om te voorkomen dat er olie op de startgrid wordt gemorst, zoals gebeurde voorafgaand aan de Grand Prix van Las Vegas. Gasly ergerde zich vooral omdat hij een heel goede startplek had bemachtigd en niet wilde dat de olie zijn race bij de start al zou verpesten. De Fransman vond echter wel dat het goed was opgelost.

De Alpine-coureur behaalde zijn beste startpositie van het seizoen met een vierde plaats op het nieuwe Las Vegas Strip Circuit. Hij bevond zich echter in een nadelige positie omdat er olie werd gemorst op zijn startpositie door een van de klassieke auto's die werden gebruikt om de coureurs over het circuit te rijden tijdens de rijdersparade. Hoewel de marshalls hun best deden om het op te ruimen en de gevolgen ervan te verminderen voordat de race begon, gelooft Gasly dat hij nog steeds in een oneerlijk nadeel was achtergelaten.

'Het was niet leuk', begint Gasly bij de internationale media. 'Vooral omdat we op de beste plek van het jaar, voor ons dan, stonden. 'Gasly besloot niet te wachten totdat de FIA wat zou doen, hij stapte direct zelf naar een afgevaardigde van het bestuursorgaan. 'Ik heb het al besproken met de FIA', legt Gasly uit. 'Ik weet zeker dat we een paar dingen zullen veranderen omdat het niet echt eerlijk aanvoelt dat sommige jongens op olie moesten starten en anderen op een schone baan. Maar ik weet zeker dat ze het zullen oplossen.'

Stella en Russell sluiten zich bij Gasly aan

Het is wel eens vaker voorgekomen dat er olie op de grid was gelekt, maar in Las Vegas was het wel een grote lekkage. 'Het is niet de eerste keer dat we deze historische auto's olie hebben zien druppelen', kaart George Russell aan, die naast Gasly stond. 'Het was behoorlijk schokkend om te zien hoe slecht het was, maar ze hebben goed werk geleverd met het opruimen voor de race', aldus de Brit. Sommige coureurs zeiden dat de olie op het circuit heeft bijgedragen aan de botsingen die plaatsvonden in bocht één bij de start van de race. McLaren-teambaas Andrea Stella zei dat de FIA dit moet onderzoeken.

'Dit lijkt een voor de hand liggend punt: als er een Formule 1-race is, zou je niet willen dat er anderhalf uur voor de race olie op het circuit wordt gemorst', zegt Stella. 'Ik denk dat er veel dingen zullen zijn die op de agenda van de F1 en de FIA zullen verschijnen om de veiligheidsomstandigheden te verbeteren.' Als de olie op het circuit inderdaad heeft bijgedragen aan het ongeval in bocht 1, dan wordt het echt een veiligheidsprobleem volgens Stella. 'Het mag zeker niet gebeuren, of moet als een prioriteit worden opgelost', aldus de McLaren-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws